Vadócz Krisztián még pályára lépett múlt szerdán csapata, a Penarol győztes nemzetközi kupameccsén, de mára eldőlt, hogy a következő hetekben ő sem futhat ki a pályára, mivel a Libertadores-kupa korábbi felfüggesztése után az uruguay-i bajnokságot is szüneteltetik. A dél-amerikai országban egyelőre még nincsenek rendkívüli intézkedések, és halálos megbetegedés sem történt, de a labdarúgó élet már szünetel, ami az edzésekre is érvényes.

Vadóczot kinti lakásán érte el a csakfoci.hu, és a légiós elmondta, hogy az országban még semmi nyoma nincs a különösebb készültségnek, de már ő otthon tartózkodik.

Nekünk egyelőre csak annyit mondtak, hogy edzések nincsenek, és egy ideig nem is lesznek. Azt senki nem tiltotta meg, hogy az utcára menjünk, arra én magamtól jöttem rá, hogy most nem nagy ötlet üzletközpontokban sétálgatni, amit a helyiek amúgy továbbra is tesznek. A klub viszont jelezte már, hogy felmérik az igényeket, és kiszállítják házhoz azokat a dolgokat, amikre szükségünk lehet ahhoz, hogy edzésben maradjunk.

Ezt hogyan kell elképzelni?

Azt még én sem tudom, de ismerve az itteni szervezettséget és a klub komolyságát, szerintem ha futópadot vagy szobakerékpárt rendelek, vagy a kertbe bólyákat és kaput, akkor azt is hozzák majd.

Arról nincs szó, hogy meddig tarthat a bajnoki szünet?

Semmit nem tudunk, de olvasva az európai híreket, sajnos sok jóra nem számíthatunk valószínű itt sem – mondta a magyar válogatott középpályás honlapunknak.

NB I vs. koronavírus: A Vidi légiósa egy vidéki házban húzta meg magát, a Fradinál vitamint is osztottak