A csakfoci.hu az előző hétvégén már előre jelezte, hogy napokon belül eldőlhet a magyar válogatott játékos, Bese Barnabás sorsa, akivel kapcsolatban megemlítettük, hogy a nemzeti együttes szempontjából kizárólag Európában szeretne játszani.

Szerdán pedig hivatalossá vált, hogy a 26 éves labdarúgó a belga élvonalban szereplő OH Leuven csapatánál folytatja pályafutását.

A Heverlee városában található együttes a Premier League-ben szereplő Leicester City testvérklubja, a két klubot ugyanaz a thai üzletember, a két évvel ezelőtt tragikus helikopter-balesetben elhunyt thaiföldi tulajdonos, Vichai Srivaddhanaprabha fia, Aiyawatt Srivaddhanaprabha vezeti, és a család nevéhez köthető King Power cég tulajdonolja.

Az OH Leuven a mostani szezonban került vissza az élvonalba, ahol az eddig eltelt két forduló alatt két döntetlent ért el a Genk és az Eupen ellen. A gárda trénere az 58 éves Marc Brys, aki korábban Belga Kupa-győzelemig vezette a Germinal Beerschot Antwerpent.

Bese hétfőn érkezett meg a belga csapathoz, kedden részt vett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, szerdán pedig a második koronavírustesztjére is sor kerül, ezt követően csatlakozhat az új társakhoz. A 18-as mezszámot választó magyar játékos így nyilatkozott a honlapunknak a szerződés aláírását követően.

– Hosszú várakozás végére tett pontot a mai szerződés, és nagyon boldog vagyok, hogy megnyugtatóan zárult ez az időszak. A koronavírus járvány okozta változások nem jöttek jókor, hiszen az egész átigazolási piac lelassult, de egy pillanatig sem aggódtam, hiszen tudtam, hogy jó lehetőségek közül választhatok majd. Első számú célom, volt, hogy Európában maradjak, így bár jöttek kontinensen kívüli lehetőségek, azokat kizártuk. Mindenképpen egy komoly első osztályú bajnokságban szerettem volna folytatni, és a belga bajnokságot egy olyan lépcsőfoknak gondolom, ami tökéletesen illeszkedik a karrierembe. Rendkívül jó benyomást tett rám az, ahogy a klubban gondolkoztak rólam, ahogy kezelték az átigazolást, de a legtöbbet az nyomott a latba, hogy rendkívüli ambíciót éreztem a klub vezetőinek részéről.

A klub mögött álló cégcsoportot senkinek nem kell bemutatni, a futballban tettek már egy kisebbfajta csodát, amikor a Leicester bajnoki címe idején az egész világ róluk beszélt.

Most elmondásuk szerint ugyanerre készülnek, és ebben nekem is szánnak szerepet, ami megtisztel. Jó volt érezni azt, hogy hosszas keresés után választottak ki, és rám volt szükségük. Most rajtam a sor, hogy bebizonyítsam, jól választottak. Belgium futballkultúrája, a válogatottjuk és a bajnokságuk erőssége mind erős indokok voltak a sportszakmai oldalon. Azt gondolom, ha itt is rendszeresen játszani tudok majd, az továbbra is jó ajánlólevél lesz a válogatotthoz, ez is egy fontos szempont volt a döntésemnél.

Honlapunknak a játékost képviselő CMG menedzseriroda egyik tulajdonosa, Pataky Tibor is megszólalt a klubváltás kapcsán.

– Barnabás pályafutásának nagyon fontos állomásához érkeztünk, amikor úgy döntöttünk nem hosszabbítunk szerződést a Le Havre csapatánál. Négy végigjátszott és sikeres év után köszöntünk el, mert Barni mindenképpen komoly európai első osztályú bajnokságba vágyott. Olyan klubot kerestünk, ahol továbbra is folyamatosan tud játszani, azaz a válogatottsághoz szükséges szempontok is fontosak voltak, de az is, hogy sportszakmailag és anyagilag is léphessen egy szintet. Az OH Leueven már tavasz óta képben volt, de a koronavírus helyzet lelassította a folyamatokat. A klub vezetői rendkívül kitartóak voltak, volt időnk megismerni a klub filozófiáját, és érzékelni azt a gazdasági erőt, ami a King Power cégcsoport révén mögöttük áll. Természetesen sokat nyomott latba, hogy a Leicester Citynél már bebizonyosodott milyen építkezésre, és milyen sikeres projektekre képesek a futballban. Nem titok, hogy az OHL itt Belgiumban ugyanazt azt utat kívánja járni, mint amit a Leicester City jár Angliában.

Rendkívül megnyerő volt az, ahogy az egész átigazoláshoz állt a klub, mindent feltérképeztek a legapróbb részletekig Barni kapcsán, és nem is titkolták, mennyire szükségük van rá, milyen fontos számukra a megszerzése.

Barnabás eddig is bizonyította, hogy remek sportember, aki minden feladat megoldására képes. Négy évvel ezelőtt az Eb után úgy szerződtünk Franciaországba, hogy sokan féltették attól az ugrástól, de mi akkor is biztosak voltunk abban, hogy megállja a helyét. Barnabás a karrierjét tudatosan építő, és a futballpályafutását nagyon komolyan vevő sportoló, aki ma egy remek és megérdemelt szerződést kötött, örülünk, hogy ennek részesei lehetünk.

Fotó: www.instagram.com/cmgrouphu

Fotó: www.instagram.com/cmgrouphu

Fotó: www.instagram.com/cmgrouphu

Fotó: www.instagram.com/cmgrouphu