Futács Márkó július elseje után ismét csapatot talált magának, miután kedden délután a szlovén élvonalban 3. helyen álló Olimpija Ljubljana jelentette be a szerződtetését. A 31 éves, 3-szoros magyar válogatott támadó 2022 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Iráni sajtóhírek szerint felmerült, hogy a rutinos csatár a helyi Esteghlalban folytathatja pályafutását, ám vízum- és adózási problémák miatt a teheráni klub vezetői elálltak a szerződtetésétől.

Futács legutóbb a ZTE FC-ben játszott, amelynél 17 tétmeccsen öt gólt jegyzett, itthon pedig megfordult a Vidiben és a Diósgyőrben, míg légiósként szerepelt a horvát Hajduk Split, a török Mersin, az angol Leicester City, Blackpool, Portsmouth, valamint a német Werder Bremen és Ingolstadt színeiben is.

Rajta kívül az előző kiírásban az NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK horvát középső védője, Goran Milovic szintén 2022 nyaráig írt alá.

A hatszoros szlovén bajnokcsapatnál 2015 júliusában tulajdonosváltás történt. A szerb Milan Mandarić fémjelezte új vezetőség a bajnoki cím elhódítását tűzte ki céljául, ezért Dino Skender személyében régi-új vezetőedzővel folytatja a idényt a “sárkányok” becenévre hallgató együttes, miután Savo Milošević vasárnap közös megegyezéssel. távozott posztjáról.

A 37 éves horvát szakember – aki második regnálását kezdi meg a gárda kispadján – a Hajduk Split játékosaként ismerte meg Futácsot, szerződtetéséhez nagyban hozzájárulhatott az is, hogy a 2016/17-es szezonban 18 találattal a horvát bajnokság (1. HNL) gólirálya lett. Skender első hivatali ideje alatt, 2020 júniusa és 2021 januárja között 30 mérkőzésen 16 győzelem 7 döntetlen és 7 vereség volt a mérlege.

A magyar válogatott csatárt orvosira várják, de vízum- és adózási problémák merülhettek fel – sajtóhír