Schäfer András múlt héten csütörtökön a Nemzetek Ligájának győztes törökországi mérkőzésén húzhatta fel először a címeres mezt, az idei év elején az FC Genova csapatától érkezett féléves kölcsönjátékra a DAC csapatához. Ezt a klubok augusztus végéig meghosszabbították, emellett a dunaszerdahelyiek átigazolási opcióval is rendelkeztek, amit a szerdai napon érvényesítettek is.

A DAC bejelentése szerint a klubnak nemcsak az olasz együttessel, hanem magával Schäferrel is sikerült egyezségre jutnia, így a 21 éves magyar válogatott középpályás végleg a csallóköziek játékosa lett. A klubhonlap tájékoztatása szerint Schäfer 2024. június 30-ig szóló szerződést írt alá a klubbal.

Nagyon boldog vagyok, ezzel a szerződéssel sokkal biztosabb lett a hátterem, hiszen az elmúlt másfél hónap nem volt egyszerű. Rossz volt az engem körülvevő bizonytalanság, azonban most már kicsit megnyugodhatok, ami nagyon jót fog tenni nekem. Ezáltal jobban ki tudom magam pihenni fejben, és már nagyon várom a folytatást. Remélem, sikerül fenntartani az előző hónapban mutatott remek teljesítményt – mondta az dac1904.sk-nak a papírok aláírását követően Schäfer András.

Pályafutása során megfordult a Haladásban és az MTK Budapestben is, majd 2019 elején igazolt a Genoához. 2019 őszét a veronai Chievo együttesénél töltötte kölcsönben. Tagja volt a magyar U18-as, U19-es és U21-es nemzeti csapatnak is, jelenleg pedig a felnőtt válogatott keretének tagja. A DAC színeiben eddig 13 mérkőzésen játszott a szlovák élvonalban, a szlovák kupában 3 meccsen 1 gólt lőtt, és az Európa-ligában is szerepelt egy alkalommal.