Honlapunkon korábban már többször is beszámoltunk arról, hogy Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása is jelölt a Golden Boy-díjra, amelyet minden évben a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgó kap.

A száz fős listáról minden hónapban húsz név kerül le – a legjobb húsz mezőnye így októberre alakul ki -, a harmadik kör lezárása után pedig kiderült, hogy a magyar játékos továbbra is versenyben van és bejutott a Top 40 mezőnyébe.

Az olasz Tuttosport által 2003-ban alapított elismerésről negyven rangos futballszakíró dönt, mindegyikük öt játékosra adhatja le szavazatát, a futballisták 10, 7, 5, 3 és 1 pontot kapnak. A Tuttosport június közepén a honlapján tette közzé a száz legjobb fiatal labdarúgó névsorát – rájuk a szurkolók is voksolhatnak -, a listán a 19 éves Szoboszlai mellett olyan játékosok találhatóak, mint korábbi csapattársa, az azóta a Borussia Dortmundot erősítő Erling Haaland, a szintén dortmundi Jadon Sancho, a Bayern Münchent erősítő Alphonso Davies, vagy az FC Barcelona szélsője, Anssumane Fati.

A 40 főre csökkent listán ide kattintva lehet a magyar játékosra szavazni.