Csoboth Kevin már megújította a szerződését a Benficával, és Nélson Veríssimo vezetőedző kérésére bekapcsolódott a munkába – tudta meg a portugál Record című sportlap, amely hozzáteszi, Luís Filipe Viera elnök nagy erőfeszítéseket tett a magyar szélső, valamint Jeremy Sarmiento és Ronaldo Camará helyzetének megoldásának érdekében, akik szintén sokáig nem edzettek.

A lap szerint egyelőre csak Csoboth írt alá szerződést, és a magyar játékos visszatérhetett a Benfica második csapatához.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Csobothra nem tartanak igényt a korábbi BEK-győztesnél, mivel januárban nemet mondott a portugálok szerződés-hosszabbítási ajánlatára. Erre válaszként a klubnál úgy döntöttek, a második keretben sem számolnak már vele, olyan játékosnak helyet adva, aki a csapatban akar futballozni.

Csoboth tavaly ősszel a korábbi sérüléséből felépülve eddig összesen 9 bajnokin lépett pályára a Benfica második csapatában – a portugál másodvonalban – egy gólt és ugyanennyi gólpasszt jegyzett a Transfermarkt adatbázisa szerint.