Szombat este a szlovák bajnokság harmadik fordulójában a százszázalékos DAC otthon fogadta az egy-egy győzelemmel és vereséggel rajtoló Nyitrát. A dunaszerdahelyiek kezdőcsapatában helyet kapott a 16-szoros magyar válogatott középpályás, Kalmár Zsolt és az utánpótlás-válogatott Schäfer András is.

Bernd Storck csapata már az első percektől magához ragadta a kezdeményezést, nagy mezőnyfölényt dolgozott ki és többször is csak a vendég kapuson múlt, hogy nem szerzett vezetést a DAC.

A hazaiak egyik legaktívabb játékosa Schäfer volt, akinek köszönhetően a 42. percben megtört a gólcsend:

a 21 éves játékos faképnél hagyta védőjét a 16-oson belül, majd az alapvonalhoz érve remekül tette középre a labdát az érkező Friede-nek, akinek már csak az üres kapuba kellett fejelnie öt méterről.

A DAC a szünetig berámolt még egy gólt a Nyitrának, majd a második játékrészben nyílt csak ki igazán a gólcsap, a fordulást követően a dunaszerdahelyiek négyszer is mattolták a vendégeket, így 6-0-s győzelmet arattak – a 62. percben Kalmár tizenegyesből szerezte meg csapata negyedik gólját, míg Schäfer a 82. percben vastaps kíséretében hagyta el a játékteret.

Hatalmas meglepetésre a Holman Dávidot nélkülöző Slovan Bratislava kikapott 2-1-re az Aranyosmarót otthonában, míg a Nagyszombat otthon ikszelt a Garamszentkereszt ellen (1-1), így a DAC már csak egyedüliként százszázalékos a bajnokságban és a tabella élére ugrott – mindezt 14-1-es gólkülönbséggel.

Schäfer gólpassza és Kalmár gólja