Mint ismeretes, Szoboszlai Dominik Lipcsébe igazolásával magyar átigazolási rekordot döntött, hiszen 20 millió eurót egyetlen magyar játékosért még soha nem fizettek. A korábbi rekorder Dzsudzsák Balázs volt, akit akkoriban az orosz élvonalbeli Dinamo Moszkva 19 millióért eladta az Anzsi Mahacskalának.

A 20 éves magyar válogatott középpályásról leendő edzője, Julian Nagelsmann nyilatkozott a Köln elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón.

Megérkezése után beszéltünk egy kicsit. Dominik egy szimpatikus fiatalember, aki stabil benyomást keltett, főleg fizikálisan. A középpálya támadó részlegének bármely pozícióját képes bejátszani. Az intenzitás miatt főként ezeken a posztokon nagy az igénybevétel, ebben fog nekünk segíteni. Kivételes jobb lába van, nagyon jól végzi a pontrúgásokat is. Biztosan esélyes arra, hogy előkészítsen pár gólt és ő maga is betaláljon az ellenfelek kapujába. Meg vagyok győződve arról, hogy nagy önbizalommal csatlakozik hozzánk, és tovább fog segíteni minket.

Szoboszlai az új csapatában a 17-es mezben fog pályára lépni az újévben, az első mérkőzését várhatóan a január 9-én a Borussia Dortmund ellen játszhatja majd. Februárban pedig a BL-ben a Liverpool ellen bizonyíthat.

Szoboszlai Romániában is király lenne – mennyit ér a magyar átigazolási rekord a környéken?