A Fenerbahçe csütörtökön, hivatalos sajtóközleményben jelentette be a válogatott szünetet kihasználva, hogy a csapat két talán legismertebb futballistáját, a német válogatott Mesut Özilt és a török Ozan Tufant is felfüggesztette. “Bejelentjük a nyilvánosságnak, hogy Mesut Özilt és Ozan Tufant a meghozott döntés értelmében kizártuk a csapatból” – közölték, mindenféle további magyarázat vagy indoklás nélkül.

A török sajtó első visszhangjai alapján a korábbi Arsenal-játékos (akit az Ágyúsok is kitettek anno a keretből és az utóbbi időben több kemény kritikát is kapott Törökországban), az idei szezonban 22 bajnoki fellépésén 8 gólt szerző világbajnok középpályás a magas szintű játékhoz messze nem elégséges fizikai állapota miatt bűnhődik, míg a 37 éves török játékos a Watfordtól történt téli visszatérése óta nyújtott gyenge teljesítménye miatt nem kell már a szakvezetésnek.

Pedig az utóbbi hetekben viszonylagos nyugalom honolt a Fenernél, a jelenleg sérült Szalai Attila csapata a török bajnokságban jó formába lendült, az utóbbi hat meccsén veretlen isztambuli gárda a harmadik helyen áll a Süper Lig tabelláján.