Napról napra egyre több cikk jelenik meg Törökországban Szalai Attila jövőjével és a lehetséges kérőivel kapcsolatban. Mindez nem véletlen, hiszen a 23 éves magyar válogatott védő remek teljesítményt nyújt hétről hétre a klubjában, és a részben budapesti rendezésű Eb-n nyújtott teljesítményével számtalan topcsapat érdeklődését felkeltette.

Aktuálisan két sztárklub szeretné a soraiban tudni: Napokkal ezelőtt már beszámoltunk arról, hogy a Diego Simeone vezette spanyol címvédő Atlético Madrid már tett hivatalos ajánlatot az isztambuli együttesnek. Sajtóhírek szerint a spanyolok még várnak a törökök válaszára. Rajta kívül a Bajnokok Ligája-címvédő, a Premier League-et vezető és a jelenlegi BL-csoportjában is a továbbjutás küszöbén álló Chelsea is bejelentkezett Marco Rossi felfedezettjéért, a legutóbbi török sajtóértesülések szerint megtette az első ajánlatát a bekkért.

Az Ajansspor című török hírportál birtokába jutott információk alapján a Chelsea 23,4 millió eurós ajánlatot tett a sárga-kéknek a magyar hátvédért, és az isztambuliak vezetősége fontolóra vette.

Szalai, akinek szerződése 2025 nyaráig érvényes a Fenerbahcénál, idén januárban 2 millió euróért igazolt a dél-ciprusi Apollon Limasszoltól a 19-szeres török bajnokcsapathoz. A fiatal középhátvéd eddig összesen 39 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 5 gólt szerzett és 3 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét a Transfermarkt jelenleg 11 millió euróra becsüli.

Az isztambuli gárda mostanság nehéz időszakot él meg a bajnokságban, miután a zsinórban elszenvedett három vereséget követően visszacsúszott a tabella 7. helyére.