Ahogy arról beszámoltunk, Szoboszlai Dominik kezdőként kapott lehetőséget Jesse Marsch vezetőedzőtől a holland élvonalbeli AZ Alkmaar elleni edzőmeccsen, amelyet 1-0-ra nyert meg az RB Leipzig.

Szoboszlai ezt megelőzően 210 napja, tavaly december 20-án, még a Salzburg játékosaként léphetett pályára a Wolfsberger AC elleni osztrák bajnoki mérkőzésen, amelyen egy gólpasszt adott. Azóta sem a klubjában, sem a magyar válogatottban nem játszott, így kihagyta a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságot is.

Nagyon nehéz volt nemet mondanom az Eb-szereplésre, de nem voltam rá képes, hogy pályára lépjek és nem is akartam kockáztatni – idézi a Kicker a fiatal középpályást, aki így szurkolóként és elmondása szerint a csapatra büszkén követte végig az eseményeket.

Ha 80 percig tartanak az Eb-meccsek, 7 pontunk lehetett volna, így lett 2… – utalt vissza a hajrában kapott gólokra Szoboszlai.

Aki most már minden erejével azon van, hogy a hosszú kihagyást követően immáron teljes értékű játékosként viselhesse a lipcsei mezt.

Az tény, hogy a plusz kihagyás sokat segített fizikálisan, de a legjobban azért az fáj, hogy nem játszhatsz. Épp ezért figyelek oda már jobban a testem jelzéseire, és azon leszek, hogy soha többé ne kelljen ilyen sokat kihagynom – tette hozzá.

Szoboszlai az első mérkőzését értékelve nem volt elégedetlen magával.

Nagyon boldog voltam, hogy végre pályára léphettem, hogy a klubom mezét viselhettem, amit a szurkolók is láthattak. Talán egy pár százalék még hiányzik ahhoz, hogy visszanyerjem a formámat, de összességében már jó erőben érzem magam – nyilatkozta a 20 éves légiós, aki arról is beszélt, miért mondott a múlt télen nemet Premier League-ajánlatra is, hogy a német klubhoz igazolhasson:

A teljes karrieremet figyelembe vettem a döntésnél, arra is figyelve, hogy mi lesz majd mondjuk tíz év múlva velem – emelte ki Szoboszlai.