Vida Máté korábban a Slovnaft Cup idei első találkozóján volt csak eredményes, akkor kétszer talált a Padkóc kapujába.

Örülök annak, hogy végre sikerült megszereznem az első bajnoki gólomat.

A mérkőzés előtt azt beszéltük meg a magyar csapattársaimmal, hogy ha betalálok, akkor kopaszra borotválom a fejem. Én pedig felelőtlenül rábólintottam erre.

Utólag átgondoltam a dolgot, és halasztást kértem a téli edzőtáborig. Ott aztán jöhet a borotva, hiszen ennyit megér az első gólom – jelentette ki Vida, aki önkritikusan hozzátette, hogy az ellenfél találatánál komoly hibát vétett.

Máté az elmúlt napokban a magyar válogatottban is remekül helytállt, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig a helyszínen figyelte a játékát Vida Kristopher és Kalmár Zsolt mellett.

A mérkőzés előtt mondták, hogy itt lesz a kapitány, így kettőzött erővel próbáltam meg hajtani. Jöhetne minden héten, és akkor valószínűleg több gólt szereznék.

Igyekeztem a földön maradni és nem elszállni annak ellenére sem, hogy a sajtóban olyan hangok jelentek meg, amelyek szerint bejátszottam magam a válogatott kezdőcsapatába.

Remélem, hogy így is lesz, de azért azzal tisztában vagyok, hogy két olyan válogatott meccs még nem jelent semmit, amelyeken jól ment a játék, hiszen előtte három évig nem kaptam meghívót, tehát van mit bizonyítanom. Marco Rossi szövetségi kapitány az összes játékos bajnoki találkozóira kíváncsi, nem csak az enyéimre, így minden héten van miért küzdeni – mondta Vida az fcdac.sk-nak.