A december 27-i Magyar Közlönyben megjelent adatok szerint 85 millió forintot kapott a Penyige Sportegyesület a meglévő futballpálya felújítására, ami magában foglalja a talajcserét, az öntözőberendezést, a hálók, a korlátok és a játékoskijáró rendbetételét. Emellett további 45 millió forintot költhettek volna el az öltözőépülettel kapcsolatos beruházásokra.

A Penyigei Sportegyesület tagsága Juhász Gyula polgármester kezdeményezésére úgy döntött, hogy

a sikeresen megnyert pályázati pénzt (a már felhasznált összegen felül) visszautalja.

Úgy gondoljuk mi itt penyigei emberek, sportbarátok, hogy ennek az összegnek, amely még maradt az előkészítési költségek után, a koronavírus járvány miatt vészhelyzetbe került Magyarországon jobb helye van a védekezési költségek között – kezdte a polgármester a haromhatar.hu-nak.

Mi itt Penyigén megtettük amit a szívünk diktált!

Hogy mi lesz később a sportfejlesztéssel? Nem tudom, de Magyarországon most nem is ez a prioritás! Mérhetetlenül büszke vagyok, hogy kezdeményezésemre az egyesület vezetősége rögtön támogatásáról biztosított, és a döntésben mögém állt.

A Penyige SE 13 forduló után 24 pontot szerzett, és a negyedik helyen áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye III. Szamos csoportjának tabelláján.