A korábbi válogatott labdarúgó és újpesti kedvenc, Urbán Flórián idén februárban vette át a Pest megyei első osztályban szereplő Nagykőrösi Kinizsi FC vezetőedzői posztját.

Urbánnak ez az „igazi” edzői feladat, de azért szívesen cserélne magasabb osztályban dolgozó kollégáival.

– Itt folyik az igazi munka, amikor mondjuk kijövünk és csak nyolcan vannak, és akkor nekik kell olyan edzést tartani, ami minőségi és legyen valami értelme, nem csak az, hogy ledobjuk a labdát. Sokkal nehezebb ez, mint mondjuk ott papíron az okos edzőkollégák, akik NB I-ben nem érnek el semmit. Nagyon szívesen leküldeném őket, talán eljött az ideje annak, hogy cseréljünk helyet – mondta az M4 Sportnak Urbán, majd kitért konkrét nevekre és csapatokra is. Ezúttal sem finomkodott.

– Nem szeretnék senkit megbántani és nem szeretnék neveket mondani, de talán azt, amit Horváth Ferenc elért a 3 milliárdos költségvetésű klubnál, azt én is elértem volna. De itt nem csak rólam van szó, több olyan edző is van itt a megyében, akik megérdemelnék azt, hogy lehetőséget kapjanak. A Honvédnál jó csapategységet alakított ki az olasz edző, egy olaszos, 3-5-2-es vagy 5-3-2-es játékrendszerben futballoznak, ami nekem nagyon tetszik, ezt nagyon meg kell tanítani a játékosoknak. Azért is vannak ott, mert nem a megszokott, hanem valami új, nem a 4-2-3-1-es felállásban játszanak, amiről fogalmuk sincs. Ezzel az ellenfelek nem tudnak mit kezdeni. A Ferencvárost nem tudom, miért áll ott, ahol, nem szeretném bírálni. Azt gondolom, a magyar játékosokban nincsenek érzelmek, a külföldiekben pedig még annyi sincs. Plusz ezeket a játékosokat, akiket a Fradiba hoztak, halál komolyan mondom és Isten nyugosztalja Simon Tibort, annak idején, amikor ő játszott, páros lábbal úgy rúgta volna ki az öltözőből, hogy öröm lett volna nézni. A DVTK-nál lehet látni, hogy olyan edző érkezett Bódog Tamás személyében, aki külföldről érkezett, profizmust hozott magával és mindjárt több pontot is szereznek, nem hiszem, hogy ki fognak esni. A Mezőkövesd viszont úgy fog kiesni, mint a huzat, meg kell nézni, hogy szerepeltek Pintér Attilával és hogy szerepelnek Szivics bácsival. Mellette pedig kiesett a Gyirmót Urbányi Pistikével, aki Amerikából érkezett haza és mindjárt egy NB I-es kispadot kapott, érdekes dolgok vannak itt, hogy milyen alapon, azt a mai napig nem tudom – összegzett Urbán.

 

Arról is beszélt, mivel foglalkozik szabadidejében és hogy milyen szakmában tudja még elképzelni magát.

– Nincsenek már olyan dolgaim, mint régebben, hogy megindultam és felbukkantam az éjszakában. Otthon vagyok a fiaimmal, segítek nekik a konyhában, bármennyire is meglepően hangzik. 48 évesen már nem működőképes az éjszakázás. Főként főzéssel tevékenykedek, éttermet szívesen nyitnék, de anyagi tőke kellene hozzá. Ha valakit érdekel, esetleg szakácsként alkalmazhat.