Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a Sepsi OSK hétfőn este 1-0-s vereséget szenvedett a Farul Constanta otthonában a román élvonal negyedik fordulójában.

A mérkőzés azonban sajnos nem elsősorban a pályán történtek miatt marad emlékezetes: a találkozó 18. percében a hazai szurkolók egy csoportja részéről felharsant a “Ki a magyarokkal az országból!” rigmus, ami a második félidőben is megismétlődött. A háromszéki együttes hivatalos Facebook-oldalán még a mérkőzést követő este felszólalt a találkozón tapasztalt idegengyűlölő, magyarellenes szurkolói magatartás miatt.

„A mérkőzés során xenofób rigmusokat skandáltak – mondta Nczuly Roland, a Sepsi kapusa.

A labdáért mentem és tíz hazai drukker hátulról köpdösni kezdett. Felfoghatatlan, hogy 2021-ben ez még megtörténhet. A Román Labdarúgó-szövetségnek vagy a Hivatásos Labdarúgóligának ki kell vizsgálnia ezt az esetet! Mi is a román bajnokságban játszunk, európai kupában szerepeltünk. Számomra érthetetlen ez a viselkedés. Ha valakit zavarunk, akkor jelezze, hogy álljunk félre!

Az ügyben megszólalt Hadnagy Attila, a klub vezérigazgatója is, aki kemény szankciókat követel.

“Először is gratulálok a Farulnak a győzelemhez, jól játszottunk, de ők nyertek. Megtörténik, ez a futball. De az idegengyűlöletet nem tudom elfogadni! A szurkolóik mindenfélével dobálták Niczulyt, gyümölcslével és hasonlókkal.

Kész! Ezt nem fogadjuk el tovább! Zavarunk valamivel? Befejezzük és ennyi. Mit csináltunk rosszul? Jelentkezzen, akivel rosszul bántunk Sepsiszentgyörgyön. Senki nem mondhatja ezt. Romániát képviseljük, az európai sorsolásokon Sepsi Sf. Gheorghe (ROU) jelenik meg. A játékvezetőknek is nagyobb figyelmet kéne fordítaniuk a lelátón történtekre, és ilyen esetben megállítani a mérkőzést.

Minden lépést látnak, ami a kispadunkon történik, de senki nem hallja, hogy mi történik a lelátón? Kemény szankciókat követelünk! Mindig csendben voltunk, de ezt már nem tűrhetjük!” – idézi Hadnagy Attilát a gsp.ro.