Vasárnap a tavaszi szezonnal folytatódik az NB III-as bajnokság. A Nyugati csoportban öldöklő harc várható a feljutásért a jelenleg éllovas Érd és az őt üldöző III. kerületi TVE között.

– Tavaly nyáron vettem át a Kerület szakmai irányítását, azzal a céllal, hogy a csapatot lehetőleg minél előbb feljuttassuk az NB II-be – kezdte a csakfoci.hu-nak Kemenes Szabolcs, az óbudaiak vezetőedzője.

Azt azonban látni kell, hogy az Érd személyében egy nagyon erős, nagyon masszív vetélytársunk van. Limperger Zsolt hosszú évek óta dolgozik a csapattal, az elmúlt három szezonban pedig egyaránt a második helyen végeztek.

Az Érd jelenleg négy ponttal előz meg titeket. Ez nem tűnik ledolgozhatatlan hátránynak.

– Ez a négy pont azt jelenti, hogy nem a mi kezünkben van a sorsunk, a feljutást már csak a vetélytársunk bukhatja el. Tavasszal mindössze 13 fordulót rendeznek, ami nem olyan sok, ráadásul még utazunk Érdre.

 Úgy tűnik, mintha már most lemondanátok az NB II-es szereplésről…

– Erről szó sincs, de reálisan kell látni a történéseket. Természetesen nem adtuk fel a harcot, sőt, küzdeni fogunk az utolsó leheletünkig. Az a célunk, hogy felborítsuk a papírformát és május végén feljutást ünnepelhessünk – zárta a szakember.

Jelenleg az Érd vezeti a Nyugati csoportot, a III. Kerület hátránya négy pont, de közvetlenül mögötte ott van a Lipót is, amely még szintén beleszólhat a feljutásért folytatott harcba.

Hasonlóan nagy csaták várhatók a többi csoportban is. A Közép csoportban a PMFC és a Szentlőrinc fut versenyt az NB II-ért, míg a Keletiben a Füzesgyarmat üldözője kétpontos hátránnyal a DEAC.