Kalmár Zsolt és Schäfer András, a DAC két magyar válogatott játékosa ezúttal is kezdőként lépett pályára a forduló előtt (és után is) hibátlan vendégcsapatban, amely ezúttal Szenicéről hozta el a három pontot – mintegy megkoronázva a hetét, hiszen az Európa Ligában 5-3-ra megverte hosszabbítás után a cseh Jablonecet is.

A Bernd Storck által irányított dunaszerdahelyiek a meccs eelejétől fogva nagy nyomás alá helyezték ellenfelüket és a 21. percben fel is törték a hazai reteszt, Kalmár nagyszerű, 25 méteres szabadrúgásból talált a kapuba. A 44. percben azonban egyenlítettek a hazaiak, Malec volt eredményes.

Megint jött azonban Kalmár a 60. percben, és egy szerencsésen megpattanó távoli lövéssel megint előnybe hozta csapatát.

Négy perccel később Divkovic már 1-3-ra alakította az eredményt, erre azonban Malecnek volt még egy válasza. Kalmár aztán egy gólpasszal is észrevétette magát, szabadrúgása után fejelt Ramirez a hálóba.

Végül 4-2-re nyert idegenben a hajrára emberelőnybe is kerülő DAC és továbbra is makulátlan mérleggel vezeti a Fortuna Ligát, már 8 ponttal megelőzve a címvédő és egy meccsel kevesebbet játszott Slovan Bratislavát.

Schäfer ezúttal is hatalmas mezőnymunkával járult hozzá csapata győzelmével, Kalmár – akit a meccs végén le kellett cserélni egy 11-es gyanús esetnél összeszedett sérülése miatt – pedig 7 találattal vezeti a szlovák bajnokság góllövőlistáját is.

Bernd Storck (DAC):Gratulálok a csapatomnak, amiért a Jablonec elleni 120 percet követően ezt a nehéz mérkőzést is sikerrel vette. Már az első félidőben uraltuk a pályát, de hiányzott az átütőerő a kapu irányába. Voltak gólszerzési lehetőségeink, az ellenfél szervezetten játszott. Megszereztük a vezetést is, de ráfizettünk a figyelmetlenségünkre, és egy remek passzt követően az ellenfél kiegyenlített. Az öltözőben nem volt túl jó a hangulat, de mondtam a fiúknak, hogy továbbra is higgyenek magukban, igyekezzenek és menjenek a győzelem után. Örülök, hogy sikerült győznünk. Jót tett az önbizalmunknak, amire szükségünk is lesz a Európa-ligában vívott fontos mérkőzésen. (parameter.sk)

Fortuna Liga, 7.forduló:

Senica – DAC Dunaszerdahely 2-4 (Malec 44., 72., ill. Kalmár 21., 60., Divkovic 64., Ramirez 74.) – piros lap: Nemec (Senica, 79.)

Zilina – Slova Bratislava 2-2