A szlovák bajnokság 29. fordulójában a Trencsén nagy meglepetésre 3-0-ra győzött a Dunaszerdahely otthonában. A hazaiak rengeteg helyzete dolgoztak ki, de végül nem sikerült betalálniuk. Az Európa Liga-selejtezőt jelentő második helyen lévő felvidéki csapat, a következő fordulóban a listavezető Nagyszombathoz látogat.

A DAC magyar középpályása, Kalmár Zsolt a klub hivatalos honlapján elmondta, hogy pályafutása során még soha nem volt része hasonlóban, mint amikor a 3-0-ra elveszített mérkőzésen ünnepelte őket a szurkolótábor. A 22 éves játékos nem szeretné, ha asszisztálnának a Nagyszombat bajnoki címéhez.

Őszintén szólva még sohasem volt ilyenben részem. Szerintem a csapat nagyon jó helyen áll a táblázaton, szombaton a szurkolók is alaposan kitettek magukért, buzdítottak minket. Sajnos nem sikerült győznünk, de a szerencse sem állt mellettünk. Nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, ám nem tudtunk egyet sem értékesíteni.

Feltűnt, hogy a trencséniek harmadik gólja után több ember is hazaindult a stadionból, és a B közép a ’Hova mentek?’ rigmussal figyelmeztette őket arra, hogy a csapat mellett vereség esetén is ki kell állni.

Szerintem jó meccset játszottunk, mindent beleadtunk és nyugodtan a tükörbe tudunk nézni

– kezdte Kalmár Zsolt.

Már a mérkőzés elején megszerezhette volna a vezetést a Dunaszerdahely, de kimaradtak a helyzetek. Kalmárnak is volt lehetősége gólt szerezni, de szabadrúgása végül a kapufán csattant.

Az első tíz percben akár három gólt is lőhettünk volna, megvoltak a tiszta helyzeteink. Naggyá tettük a vendégek kapusát, hiszen szinte csak középre rugdostuk a labdákat. Ez egy ilyen meccs volt, de megyünk tovább. A hétvégén egy rendkívül fontos összecsapás vár ránk ismét. Remélem, hogy azon már pontot, pontokat is tudunk szerezni – fogalmazott a 22 éves magyar középpályás.

Nagyon fontos lenne a jó eredmény a DAC-nak, hogy minél hamarabb bebiztosítsák a nemzetközi kupaszereplés jogát. Ráadásul, ha a Nagyszombat nyer, akkor bajnoki címet is ünnepelhetnek, ehhez pedig Kalmárék nem asszisztálnának.

Nem szeretném, hogy pont ellenünk legyenek bajnokok, utóvégre egy nagy riválisról beszélünk, ráadásul idegenben is játszunk. Nehéz meccs lesz, de a csapat fizikálisan és mentálisan is készen áll rá. Nagyon jó összecsapásra számítok. Itt az ideje, hogy végre visszavágjunk a Nagyszombatnak – zárta szavait Kalmár.