Mint arról beszámoltunk, az UEFA szigorú járványügyi szabályokat dolgozott ki annak érdekében, hogy a lehetőségekhez mérten biztonságos körülmények között el lehessen kezdeni az európai kupasorozatok, azaz a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőit.

Az új előírások között szerepelt az is, hogy amennyiben a járványveszély miatti utazási korlátozások meghiúsítják egyes selejtezők megrendezését az eredetileg kijelölt helyszíneken, úgy az érintett csapatok semleges pályán lesznek kénytelenek lejászani mérkőzésüket.

Ennek kapcsán, semleges helyszínként ajánlotta fel segítségét Magyarország is az UEFA-nak olyan BL- vagy EL-selejtezőkhöz, amelyeket a koronavírus-helyzet miatt esetleg nem lehet egyik érintett csapat otthonában sem megrendezni. Sőt, a héten felmerült annak a lehetősége is, hogy a nehéz helyzetbe néhány mérkőzést semleges helyszínen rendezhetnek a Nemzetek Ligájában is.

Az MLSZ időben ismerte fel, hogy fontos segítséget nyújthat több európai tagszövetségnek is, ha klubcsapatainak vagy akár válogatottjainak ideiglenes hazai pályát biztosít, törekvéseit pedig az UEFA hivatalosan is megköszönte. Mivel a magyar szövetség időben, másokat megelőzve lépett, ezért ha lesz költözés, a magyar stadionok előnybe kerülhetnek. Ennek eredménye például az is, a szlovén NK Celje a Szusza Ferenc Stadionban játssza majd augusztus 19-én az ír Dundalk elleni Bajnokok Ligája-selejtezőjét.

A csakfoci.hu információi szerint az újpesti stadion mellett további nyolc magyarországi aréna kerülhet szóba az esetlegesen hozzánk költöző nemzetközi találkozók helyszíneként: a Puskás Aréna, a Groupama Aréna, az Új Hidegkuti Nándor Stadion, a DVTK Stadion, a Nagyerdei Stadion, a gyirmóti Alcufer Stadion, a Haladás Sportkomplexum és a felcsúti Pancho Aréna szerepel azon a hivatalos listán, ahol lehetőség van arra, hogy befogadják a nehéz helyzetben lévő európai klubokat, válogatottakat.