A FIFA a pénteki közleményében felhívta a figyelmet: az intézkedés amiatt vált szükségessé, hogy a világjárvány miatt összesűrűsödött szezon végi programot szakmailag kezelni lehessen, és ezzel is védjék a futballisták egészségi és fizikai állapotát. Kiemelték: az ideiglenes szabály bevezetéséről

mindenhol az aktuális sorozat szervezőinek kell dönteniük, és minden olyan sorozatra érvényes, amely idén ér véget.

A szervezet hozzátette, a játék zavartalan lebonyolítása érdekében a csapatoknak maximum három idősáv áll rendelkezésükre a cserékre, plusz a szünet. A magyar szövetség (MLSZ) már kedden bejelentette, hogy a márciusban félbeszakadt tavaszi idény május 23-án kezdődő pótlása során meccsenként öt játékost cserélhetnek majd az együttesek.

A FIFA pénteken azt is bejelentette, hogy a videobírót (VAR) használó versenysorozatok illetékesei szabadon dönthetnek a technológia további alkalmazásáról az idény folytatásában. Az olasz játékvezetők testülete áprilisban közölte, hogy veszélyesnek tartja a VAR használatát, mivel az ellenőrzéssel megbízott szakemberek gyakran zsúfolt körülmények között dolgoznak. (MTI)