Bár többször bajlódott sérüléssel, sorozatban harmadjára 2019-ben is Kalmár Zsolt nyerte el az ősz játékosa címet a DAC-szurkolók körében rendezett szavazáson.

 – Nem igazán számítottam rá – nyilatkozta a DAC honlapjának a középpályás. – Mindenkinek meg szeretném köszönni, aki rám szavazott. Ez a félév nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, de amikor pályára léptem, mindent megtettem annak érdekében, hogy hasznos tagja legyek az együttesnek. A bajnokságban hét mérkőzésen hat gólt lőttem, így a számok alapján jó félszezonom volt, de sajnos sok mérkőzést voltam kénytelen kihagyni is. Tavasszal megújult erővel lépek majd ismét pályára.

A magyar válogatott játékostól megkérdezték, ő kire szavazott volna.

– Vida Kristopherre, hiszen nagyszerű szezont futott, gólokat lőtt, gólpasszokat adott, nagyon sokat tett a csapatért. Vida Máté és Eric Davis is erősségei voltak az együttesnek, de mindenekelőtt csapatként működtünk jól.

“Most sikerült a legjobban a szezonkezdet”

 – Lassan három éve vagyok a DAC játékosa, és most sikerült a legjobban a szezonkezdet, de sajnos a sérülések is most sújtottak le rám – összegezte az elmúlt fél évet Kalmár. – Sajnos ilyen a foci. A csapat mindent megtett a jó eredményekért, még ha rendszeresen sok kulcsjátékos is hiányzott a bajnoki meccseken. Így is sikerült elérnünk egy nagyon jó eredményt és remélem, hogy tavasszal hasonlóan sikeresek leszünk. Ha a sérültek felépülnek és formába lendülnek, akkor el tudjuk érni a kitűzött célt.

A Dunaszerdahely csúcsrangadóval zárja a 2019-es évet, az ősszel egyszer már legyőzött Slovan Bratislava otthonában lépnek pályára szombaton délután.

– Ugyanolyan alázattal kell futballoznunk, mint odahaza ellenük – utalt a két együttes szeptember 1-jei mérkőzésére Kalmár. – Tudjuk, hogy a Slovan nagy játékerőt képvisel, de ha úgy játszunk, mint a hazai 5:2 alkalmával, akkor meg tudjuk őket fogni. Tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg meccs van már a lábukban, így az őszi szezon vége felé fáradtabbak lehetnek, amit ki kell használnunk. Fiatalok és frissek vagyunk, így remélem, hogy sikerült három pontot szerezni. Én is a helyszínen szurkolok majd a csapatnak.