Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa volt a felvidéki Pátria Rádió „Rangadó” című műsorának stúdióvendége. Az interjú során a dunaszerdahelyi egyesület első embere több érdekes témát is érintett, amelyet a klikkout.sk közölt írásos formában.

Priskin Tamás és Saláta Kornél esetleges leigazolásáról

– A DAC-nak elsősorban fiatal játékosokat kell beépítenie a csapatba. Akiket kiszemeltünk, azok mind fiatal tehetségek. Olyan fiatalok, akik már bizonyítottak.

A szurkolókról és az új stadion hatásáról

– A DAC-drukkerek szeretik a focit, tisztelik az ellenfelet, elvárják a csapattól, hogy küzdjön. S ha azt látják, hogy a csapat küzd, elfogadják a vereséget is. Ez a felfogás kötelezi a játékosokat. Egy futballstadionnak közösségteremtő, közösségformáló hatása is van. Kedvencem a müncheni Allianz Aréna, ott minden a klub és a szurkolók egységéről szól, a drukkerek szórakoznak, esznek, isznak, meccset néznek. Azt akarom, hogy nálunk is órákkal a meccs előtt odajöjjenek az emberek, érezzék jól magukat, a meccs után pedig maradjanak a környéken. A meccsnap legyen ünnepnap.

A DAC-ban szereplő egyre több magyar ajkú játékosról

– A csapatba kerülés első kritériuma a jó teljesítmény. Ez dönt. A magyar játékosok számára előny, hogy jobban érzik a buzdítás erejét, érzelmileg jobban kötődnek a DAC-hoz, ezért nagyobb a lelkesedésük. Az akadémiáról szeretnénk majd minél több játékost beépíteni, és támadófocit játszani – ezek a legfőbb kritériumok.

Egy esetleges bundaügyről

– Ha egy játékosról vagy sportvezetőről kiderülne, hogy bármilyen köze van ehhez, azonnal végzett a csapatban. Nehéz felszámolni ezt a jelenséget, mert Kínában már az ificsapatok meccseire is fogadni lehet. De nem hiszem, hogy ez a DAC-ra ma komoly veszélyt jelentene, mert azt nem tudom elképzelni, hogy valaki több nagy hiba után bekerülhetne a csapatba.

A játékosok fizetéséről

– Mindenféle juttatásokkal együtt négyezer euró körül lehet.

A hazai átigazolási híreket ITT találod – kattints!