Vas László tanítványai Kovácstelepen fogadták a Paks elleni kupamérkőzés előtti felkészülési meccsükön a HNK Cibalia alakulatát. Az első félidőben már 2-0-s vezetést szerzett a hazai csapat, azonban a játékrészt félbe kellett szakítani, amikor a vendég ultrák nekiestek a hazai szurkolóknak. A meccs csak az után folytatódhatott, hogy a rendőrség biztosította a helyszínt – írja a bama.hu.

A fordulást követően aztán még egyszer betaláltak a hazaiak, de a vendégeknek is sikerült bevenni a hazaiak hálóját, így a találkozó 3-1-gyel zárult.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint február 8-án 12 óra 15 perckor érkezett bejelentés, hogy Pécsen, a kovácstelepi futballpályán a PMFC-HNK Cibalia barátságos mérkőzés során a magyar és horvát szurkolók összeverekedtek. A helyszínre érkező rendőrök a verekedéssel összefüggésben 41 horvát és három magyar szurkolót fogtak el, majd állítottak elő. Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak. Az ügyben a Pécsi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság és rendbontás miatt indít büntetőeljárást.