Mint ahogy arról beszámoltunk, a Hajduk Split ultrái az elveszített derbit kérték számon a klub játékosain hétfőn, amikor rátámadtak a labdarúgókraFutács Márkót fejbe is rúgták az incidens során. A magyar válogatott támadónak feldagadt a szeme az esetnél, édesapja, Futács Károly elmondása szerint pedig néhány percig nem is látott a csatár, de szerencsére maradandó károsodást nem okozott a támadás.

A futballista édesapja azt is elmondta, hogy fia és annak menedzsere a napokban leülnek a Hajduk Split vezetőivel, hogy tárgyaljanak Futács jövőjéről. Kérdésessé vált ugyanis, hogy egy ilyen incidens után marad-e egyáltalán a támadó a spliti klubnál.

Ezzel a témával foglalkozik a Sportske Jutarnji c. horvát lap is. Kiemelik, hogy az ügyben érintett játékosok közül senkinek nem jár le a szerződése, így bárki is akarna távozni az idény végén, mindenképpen meg kellene egyeznie a Hajdukkal is neki, illetve kérőjének. A rúgással véget ért jelenet előzményeként szidalmazott ghánai Ahmed Said – állítólag az ő védelmére kelt Futács, amikor megtámadták – kontraktusa 2021-ig szól, de a magyar csatár szerződését is nemrég hosszabbították meg 2019-ig.

Ez és az is Futács maradása mellett szól a lap szerint, hogy soha nem érte ezt megelőzően semmiféle inzultus a szurkolók részéről Splitben, sőt, kimondottan közönségkedvencnek számít a tavalyi gólkirály. Megjegyzik, hogy Futács információk szerint 240 ezer eurót keres évente a horvát csapatnál és szerintük ezt a részletet is figyelembe fogja venni a magyar légiós majd a döntésénél.

“Ha túl tud lendülni ezen az elszigetelt eseten és kétségkívül nagyon csúnya jeleneten, nincs oka távozni a Hajduktól. Futács eddig mindig élvezte a közönség támogatását és nem kétséges, hogy ez a jövőben is így lesz”

– írja a lap.

Azt ugyanakkor hozzáteszik, hogy az említett Said esetében már kevesebb esély lehet a maradásra, mivel az afrikai légiós hosszabb ideje áll a kritikák kereszttüzében teljesítménye miatt, így ha valaki kivásárolná szerződéséből – vagy esetleg felbontja neki a Hajduk – őt minden bizonnyal el is engedné a klub, és nem csak az erőszakos “szurkolók” örömére.