Mint arról beszámoltunk, óriási botrány tört ki Kárpátalja, a CONIFA (az Állam Nélküli Népek Labdarúgó Szövetsége) által szervezett tornán aratott vb-sikere után: az ukrán sportminiszter,

Igor Zhdanov “szeparatista cselekedeteket”, sőt, “terrorizmust” is emlegetett és vizsgálatot indított, az Ukrán Labdarúgó Szövetség pedig megfenyegette a kárpátaljai válogatottban pályára lépett labdarúgókat, hogy eltiltja őket mindennemű sporttevékenységtől Ukrajna területén belül.

Utóbbi aligha fenyegeti a korábbi magyar válogatott középpályást, az NB II-es Csákvár játékosát, Sándor Györgyöt, illetve a Kárpátalja válogatottját vb-címre vezető édesapját, az edzőként Nyíregyházán, Diósgyőrben, a Stadlernél, a Vácnál, a Videotonnál és Győrben is dolgozott Sándor Istvánt.

Mindketten röviden reagáltak a Digi Sport “Reggeli Start” c. műsorában az ukrán vádakra.

Sándor György:Meglepődtünk, de nem foglalkoztunk ezzel, inkább a torna sportértéke érdekel minket. Mi labdarúgók vagyunk, azért mentünk, hogy focizzunk.

Sándor István:Ennek semmi köze a futballhoz, nagyon meg voltam lepődve, és csodálkozom, hogy amikor a sportról van szó, ilyeneket is hozzá tudnak fűzni vagy bele tudnak keverni. Én annak örülök, hogy a kis Kárpátalja nevét sok helyen fogják most már ismerni, ott is, ahol eddig nem is tudták, hogy létezik.