Kenesei Krisztián a tavasszal rúgott gólok számától, illetve a sérülésektől tette függővé az esetleges folytatást. Az aktív játékosok között a legtöbb (191) NB I-es góllal rendelkező támadó azt is elárulta, mi az a limit, amit kitűzött maga elé a folytatást illetően.

100 százalékban nem merném kijelenteni, hogy teljesen vége van, de azért benne van a pakliban erősen, hogy leteszem a lantot, és ennyi volt az ilyen szinten való megmérettetés

– kezdte a korábbi 29-szeres magyar válogatott támadó a Digi Sport “Reggeli Start” című műsorában. – Azon múlik, hogy sérülések mennyire lesznek, hogyan alakulnak a gólok számai. Ha tavasszal rúgnék pár gólt, 10-13-at és nem lennék sérült, akkor még azt mondanám, hogy beleférne a folytatás.

Kenesei két éve az NB III-ban szereplő III. kerületi TVE igazolt labdarúgója, de az MTK öregfiúk csapatában is számolnának vele. A kék-fehérek színeiben azonban még nem játszott, ennek is elmondta az okát.

Egyelőre nem játszhatok, mert az vezetőedzőmmel így beszéltük meg, hiszen amíg aktívan szereplek a III. kerületnél, nem biztos, hogy szerencsés az, hogy hétfőnként lemegyek és játszok az öregfiúkban. A sérülés bármikor benne van, nem nézne ki túl jól, ha éppen egy hétfői öregfiúk meccsen megsérülnék, és szombaton azt mondom: ne számítsatok rám. De ami késik, nem múlik – árulta el.

A háromszoros magyar bajnok, magyar gólkirályi címmel is bíró 41 éves támadót a sérülések sem kerülték el – jelenleg is ezzel bajlódik –, két helyen volt részleges szakadása: hasfalánál és a lágyékánál, ami a koránál fogva nehezen jön rendbe. A téli felkészülés során ebből fakadóan könnyítést kapott edzőjétől, Tóth Andrástól. A szakember elégedett a munkájával, szemben Keneseivel, aki magával szemben kritikus.

Nem vagyok elégedett az öt góllal. Adtam néhány gólpasszt, több gólt kellett volna rúgnom. Itt lesz a tavasz, és meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.

– tette hozzá a támadó, aki ezt a gólszámot 12 mérkőzésen érte el az NB III őszi szezonjában.

Mint ismeretes, Kenesei 2017 májusa óta egyéni képzéseket tart az MTK támadóinak, és ezzel kapcsolatban, illetve a jövőjéről is elárult pár dolgot.

Sokkal jobban érdekel ez, mint egy klubnál, hogy vezetőedző legyek. Négy, öt, hat gyerekkel foglalkozni, segíteni nekik, az jobb. Hasonlót tervezek a kerületnél, esetleg a klubnál még ezenfelül segíteni. Egy olyan pozíció érdekel, ami számomra testhezálló, és szeretnék benne maradni a futballban

– jelentette ki a csatár.