A BLSZ I utolsó fordulójában dőlt el, hogy a szebb napokat is látott REAC biztosan nem jut fel az NB III-ba, miután csaknem háromezer (!) néző előtt ki-ki meccsen 3-0-s vereséget szenvedett a Kelen SC-től. Úgy tűnik, a kudarc súlyos következményekkel járt a rákospalotai klubnál. Információink szerint minden játékostól és edzőtől megváltak, valamint Mátyus János klubigazgató is távozott.

Honlapunknak Forgács Tamás, ügyvezető elnök erősítette meg értesüléseinket.

– Másodszor buktuk el a feljutásért folytatott küzdelmet, tavaly legalább az osztályozóig eljutottunk, most azonban még addig sem. A bajnoki döntőben momentumunk sem volt. Pedig NB III-as költségvetéssel dolgoztunk, a lehetőségeink határát súroltuk.

A játékosok azonban megmérettettek és könnyűnek találtattak. Úgy gondoltuk, hogy a megújuláshoz drasztikus lépésre van szükség, ezért gyökerestől kell kiirtani mindent. Elengedhetetlen, hogy következménye legyen az újabb kudarcnak, felelősség nélkül ugyanis nem lehet élni.

Az elnök beszélt a jövőről is.

– Teljesen új alapokra fogjuk helyezni a klubot. Egy jóval kisebb költségvetéssel, főleg fiatalokra épülő csapatot szeretnénk kialakítani, amely elé reális célokat akarunk kitűzni. Tisztában vagyunk vele, hogy a következő szezonban nem a feljutásért harcolunk majd, de évről-évre szeretnénk előre lépni – zárta Forgács Tamás.

A REAC a kétezres évek közepén négy szezont is lehúzott az NB I-ben.