A holland Rob Maas, a Hertha és a Feyenoord korábbi játékosa, illetve a Vitesse korábbi (ideiglenes) vezető- és másodedzője lett a Vasas Kubala Akadémia új szakmai vezetője. 

Edzőként az RKC Waalwijk és a Vitesse csapatánál is olyan neves szakemberekkel dolgozott, mint Peter Bosz (AFC Ajax), Ruud Brood (PSV Eindhoven) vagy Erwin Koeman (Everton FC). 2016-ban Peter Bosz vezetőedző távozása után ideiglenes vezetőedzője lett a Vitesse felnőtt csapatának, ahol addig pályaedzőként tevékenykedett. A Vitesse csapata után az SC Cambuur együttesénél is szerepet vállalt, majd egy alapos egyeztetést követően fogadta el az akadémia invitálását.

 

Rob Maas szerepvállalása az akadémia, a Vitesse csapatával fennálló hosszú távú együttműködése következő lépcsőfokának is tekinthető, ezzel is szorosabbra kívánják fűzni a holland élcsapattal, 2016 közepe óta hivatalosan is meglévő kapcsolatukat – írja a vkla.hu.

– Nagy öröm számunkra, hogy a Vitesse csapatával már eddig is szoros együttműködés eredményeként, sikerült egy Európa-szerte ismert szakembert Akadémiánkhoz csábítani. Érkezésével a szakmai munka minőségének további javítása a cél. Nincs kétségem afelől, hogy Rob profi szemléletével és több évtizedes tapasztalatával új impulzusokat hoz az Akadémia életébe és pozitív hatással lesz edzőink és játékosaink fejlődésére.- nyilatkozta Szekeres Tamás, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezetője.