Mint ismert, az elmúlt szezon végén távozott a német élvonalbeli Hertha BSC kispadjáról Dárdai Pál, akit ugyan komoly klubok kerestek meg, de nem siet a visszatéréssel, élvezi a pihenést és a berlini utánpótlásban is örömmel dolgozik – derül ki a szakember m4sport.hu-nak adott nyilatkozatából.

– Ez a pihenő ez kellett, ki is használom, meg is tehetem, meg is érdemlem. Most tartok másfél hónapos pihenőnél, és még nem érzem azt, hogy hiányozna a labdarúgás. Még nem vagyok kész arra, hogy valamit elvállaljak. De jól érzem magam, aktív pihenőn vagyok, gyönyörű a Balaton, a borvidékek, Villány, Szekszárd – kezdte Dárdai Pál, majd kitért arra is, hogy sok ajánlatot utasított vissza a Bundesligából és külföldről is, egy olyan azonban akad, ami érdekli és el is gondolkodik rajta.

Ez egy televíziós ajánlat, Matthias Sammer kilépésével engem kértek fel szakkommentátornak,

a Hertha bele is ment, csak azt kérték, ne Hertha-mérkőzésen közvetítsek. Ez az egyetlen, ami kicsit megmozgatta a fantáziámat, mert benne maradsz a Bundesligába, ott vagy a pénteki és a vasárnapi meccseken is, van egy kis analízis, látod az új játékosokat, kicsit szorgalmasabb vagy, ha csak otthon nézi az ember vagy néha kilátogat az Olimpiastadionba, nem olyan egyszerű. Biztos el fogok látogatni új klubokhoz hospitálni, ez muszáj, de egyelőre nem érzem azt, hogy most le kellene valahova ülnöm és keményen kellene dolgoznom. 

A közelmúltban kapott – vezetőedzői – ajánlatokkal kapcsolatban azt mondta, volt olyan németországi megkeresés, amely jól esett a hiúságának, komoly klubok kérdezték meg, a külföldieket viszont abszolút blokkolta, mert úgy gondolja, hogy az ő pályafutása vagy a német vagy a magyar közegbe való, mert azt ismeri, ott érzi jól magát.

– Megvárjuk, hogy mi lesz, október, november, decemberben hogyan állnak más csapatok a dolgokhoz, plusz egy év múlva ugyanúgy él a szerződésem a Hertha utánpótlásában,

ebben nincs mit szégyellni, szeretem az utánpótlást, szeretem a gyerekeket, ott is komoly eredményeim voltak.

Nekem a legfontosabb az, hogy otthon a család boldog legyen, bármilyen döntést hozunk, az mindig a család érdekében történik – folytatta a korábbi magyar szövetségi kapitány, majd elmondta a véleményét a nemzetközi kupákban induló magyar csapatok biztató kezdéséről. Nagyon szép, jól néz ki, itt volt az ideje, hogy találjanak egy ritmust, ez nem is a játékosok kvalitásain múlt, hanem a ritmuson. A nyári szünet nagyon sovány a magyar játékosoknak, ezt kellett összerakni.

Most jól indultak, nekem ami picit fáj, hogy sokkal több magyar fiatalt szeretnék látni a csapatokban,

nemcsak a külföldieket, lehet, hogy valaki ezért meg fog kövezni, de a magyar fiatalok érettek, egy-két korosztályban jó eredményt értek el a válogatottal, én játszatnám őket, 20-25-30 mérkőzés után megjönne a gyümölcs. Ez az egy, ami nekem picit furcsa, hogy nem vállalják be őket, bátornak kell lenni és be kell rakni őket, ugyanolyan jó eredmények lennének.

Dárdai hozzátette, a Fradira az ember minden évben számít és bizakodik, hogy most végre lesz valami, szép dolog lenne, ha a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában menetelnének. A Fehérvártól el lehet várni az EL-ben való szereplést ennyi éves tapasztalat után, továbbá komoly pénzeket invesztálnak a csapatba, jó edzőjük, stábjuk van, jó a társaság. A szakember kitért a válogatott remek szereplésére is.

– Az esélyek jók, de nem kell túllihegni, ugye ilyenkor jön a probléma, hogy rámegy a teher a játékosokra, én azt gondolom, hogy a szlovák meccs fog mindent eldönteni.

A horvátok szerintem mindenképp kijutnak, a szlovákok és a magyarok között fog dönteni a különbség.

Ami a csúnyább része, hogy a kinti mérkőzésen egy gyengébb napot kifogó szlovák válogatott is lefocizott minket, de a hazai közönség támogatásával és a magyaros alapjátékkal, amire Marco Rossi is ráérzett, bárkit meg lehet fogni. Ha legyőzzük a szlovákokat, megyünk, ha nem, akkor szerintem nem, akármilyen jól is állunk, az a mérkőzés dönt, egy nagyon nagy döntő lesz – zárta az m4sport.hu-nak adott nyilatkozatát Dárdai Pál.