Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója beszélt a dunaszerdahelyiek erősítési terveiről.

 – Arra a következtetésre jutottunk, hogy szükségünk van egy több poszton is bevethető, védekező játékosra, egy középső védőre, egy kreatív középpályásra és egy, de inkább két támadóra – mondta a vezető az fcdac.sk-nak. – Több, közeli ország klubjaival és játékosaival is tárgyalunk, akik azonnali erősítést jelenthetnének a DAC számára. Hosszabb ideje figyeltük Nagy Dominiket a varsói Legiából, Géresi Krisztiánt a Videotonból, de jelenleg különböző okok miatt nincs esély az ő átigazolásukra. A médiában megjelent, hogy érdeklődünk a szintén Videotonban futballozó Kovács István iránt, ám őt anyagilag nem engedhetjük meg magunknak.

A vezető beszélt Kalmár Zsoltról is, akit a DAC-szurkolók az őszi szezon legjobb játékosának választottak.

 – Kalmár több nehéz, külföldön abszolvált szezon után érkezett hozzánk. Szemtanúi lehettünk a fantasztikus kvalitásainak – a labdával és anélkül is. Számára a következő hónapok legnagyobb kihívása az lesz, hogy stabilizálja a jó teljesítményét. Megesik ugyanis, hogy néhány mérkőzésen láthatatlan, ami nem meglepő, hiszen az elmúlt idények során nem sok lehetőséget kapott. És azt se felejtsük el, hogy még mindig csak 22 éves.

Az előző idény téli átigazolási időszakában érkezett Mervó Bencéről így nyilatkozott a sportigazgató:

– Mervónak, aki több sérülésen is átesett, bizonyítania kell, hogy képes újra elérni azt a szintet, amelyen a múltban már járt.