Honlapunkon mi is beszámoltunk róla, hogy a Vida Mátéval és Vida Kristopherrel felálló DAC 2-0-s vereséggel zárta a szlovák bajnokság őszi szezonját a Holman Dávidot is a soraiban tudó Slovan Bratislava ellen. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a dunaszerdahelyiek német vezetőedzője, Peter Hyballa értékelt először: kiemelte, hogy büszke fiatalokkal felálló csapatára, akik a maximumot nyújtották a más szintet képviselő címvédő-listavezető ellen.

A szakember szavait ifjabb Ján Kozák Slovan-edző nyilatkozata követte, aki kemény kritikát fogalmazott meg a mellette ülő Hyballával szemben.

– A győzelem volt a legfontosabb számunkra, hiszen megterhelő a programunk. – idézi Kozák szavait a felvideksport.hu. – Ma csak a győzelmet tartottuk a szemünk előtt. Tízpontos lett az előnyünk. A fiúknak nagy dicséret jár, bár még van egy Európa-liga meccsünk.

Már megszoktam az ellenfél edzőinek mondatait. Autóbuszbaleset, játékosok, bírók, mindig a kifogások. Mindenki gondolja ezt át. Egy kis tiszteletet érdemelnénk egy olyan edzőtől, aki valamiért nem Németországban kapott esélyt, hanem itt van.

A korábban a Wolfsburg, a Dortmund, és a Red Bull Salzburg utánpótlásában, a Bayer Leverkusen és a holland NEC Nijmegen felnőtt csapatánál, valamint a német edzőképzésben is szerepet vállaló Hyballa azonnal visszavágott kollégája sportszerűtlen megnyilvánulására, és jelezte, Kozák már a mérkőzés alatt is inzultálta őt.

– A meccsen azt mondta, menjek vissza Németországba. – ragadta magához a szót a tréner. –  Holnap megyek is Németországba, a családomhoz. Szeretem Németországot. Én nem akartam semmit mondani önről, de ön elkezdte. Ha már tiszteletről beszél. A meccseken elragadnak minket az érzelmek, ez normális.

Én elmegyek Németországba, Kozák úr, de visszajövök.

Kozák a Slovan sajtófőnökének intésére nem reagált a kritikára, kellemes ünnepeket kívánva zárta le a sajtótájékoztatót.