Hivatalossá vált, amiről az előző napokban honlapunk is beszámolt szlovák sajtóhírekre hivatkozva:

Vida Kristopher az orvosi kivizsgálások sikeres abszolválása után 3,5 évre szóló szerződést írt alá a Piast Gliwice gárdájával.

Az aktuális lengyel bajnok öltözőjében ismét találkozik az egykori dunaszerdahelyi csapattársával, Tomáš Hukkal – olvasható a DAC klubhonlapján.

„Nagyon hálás vagyok a klubnak, a csapattársaimnak, mind az öt korábbi és jelenlegi edzőnek, akárcsak a fantasztikus szurkolóknak. Közösen éltük át ezt a gyönyörű fejlődést, amin a DAC végig ment. Amikor ide igazoltam, nem volt stadionunk, az akadémián mindössze két pálya állt és az eredmények sem néztek ki túl jól. Most minden adott ahhoz, hogy tovább nőjön a klub. Büszkeséggel tölt el, hogy ebben a környezetben javulhattam és több mint száz mérkőzésen léphettem pályára! Örökre a szívembe zártam ezt az időszakot, eljött azonban annak az ideje, hogy egy újabb lépést tegyek a karrieremben. Mindent köszönök és szorítok nektek – Hajrá, DAC!” – mondta búcsúzóul a 24 éves Vida Kristopher.

A DAC tavalyi és jelenlegi szezonbeli legjobb góllövője 2016 nyarán a holland De Graafschap együtteséből igazolt a Csallóközbe. Fokozatosan a csapat kulcsemberei közé nőtte ki magát, és a magyar válogatott bővebb keretébe is bekerült. Három és fél év alatt 106 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára sárga-kékben, ezeken 29 gólt szerzett. A DAC elsőligás góllövőlistájának az 5. helyén áll, a rajtok tekintetében a 13. helyet foglalja el. Az Európa-ligában további 8 találkozót abszolvált, ezeken két találatot jegyzett. A Slovnaft Cup-ban 12/2 a mérlege.

„Az új tulajdonos ideje alatt Krisz volt a klub egyik legértékesebb játékosa. Emlékszem az első látogatására, amely pont a 21. születésnapján volt, amikor az öreg stadiont bontása zajlott. Mindazon évek alatt ő személyesítette meg a klub fejlődését, filozófiáját és értékeit. Krisz szíve mindörökre sárga-kék marad. Nem foszthattuk meg attól, hogy kihasználja ezt a lehetőséget és természetesen sok szerencsét kívánunk neki. Kriszt örökre a szívünkbe zártuk” – állapította meg a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Tajti Mátyás (Zaglebie Lubin) és Tamás Márk (Slask Wroclaw) – valamint a Legia Warszawához tartozó, de jelenleg a Panathinaikosznál kölcsönben lévő Nagy Dominik – után így újabb magyar játékos folytatja a lengyel élvonalban.