Mint ismeretes, idén szeptember 24-én, Budapesten, a Puskás Arénában kerül sor az Európai Szuperkupa-mérkőzésre a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa Liga-győztes Sevilla között. Ahogy már arról beszámoltunk, szigorú szabályok várják – elsősorban a külföldről érkező – szurkolókat.

Erről is nyilatkozott az M4 Sportnak Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, illetve az UEFA alelnöke.

Az UEFA folyamatosan nyomon kíséri a járványügyi helyzetet, és annak megfelelően változtathat. De nyilván nem szeretnénk változtatni – hogy az UEFA nevében is beszéljek – hanem a meghirdetetett feltételek mellett szeretnénk a Szuperkupa-döntőt lebonyolítani, hiszen már a jegyek értékesítése is megkezdődött. E szerint a Puskás Aréna kapacitását tekintve 30 százaléknyi néző lehet majd a stadionban. Bízom benne, hogy tudnak jönni a nézők, mert azért volt néhány járattörlés a légitársaságoknál, amikor nem volt elég utas. Ebben az esetben, Németország vagy Spanyolország tekintetében azért ilyen nem gondolom, hogy előfordulhat. De van azért B-terv: épp nemrég hívtak az UEFA-tól, hogy nézzük meg, miért 4 óra jelenleg az út Bécstől Budapestig, különböző útépítések miatt, mivel felmerült annak is a lehetősége, hogy az osztrák fővárosba repülnének a szurkolók, és onnan szállítanánk át őket ide.

Összességében nagy problémát azért nem látunk. Érvényes koronavírus-teszttel jöhetnek a nézők, mindenkit lázmérőzni fogunk, a távolságtartásra figyelünk. Én nem gondolom, hogy szignifikáns veszélyt jelentenének az érkező külföldi szurkolók

– fogalmazott Csányi.