Március 16-án döntött az MLSZ versenybizottsága az összes hazai labdarúgósorozat felfüggesztéséről, azóta az NB I-es csapatok többségénél egyéni edzésekkel próbálják formában tartani a játékosokat, néhány esetben pedig kiscsoportos tréningeket tartanak. A korábbi szövetségi kapitány, a Ferencvárossal és a Váccal is magyar bajnok Csank János inkább a zárt kapus folytatás mellett szavazott volna.

– Kicsit furcsa lehet, amit mondok, de én nem biztos, hogy leálltam volna, zárt kapuk mögött lehetett volna játszani – nyilatkozta Csank a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában. – Egy futballista nagyobb veszélyben van most, ha Pesten elmegy vásárolni a családjával, mintha karanténban lenne, edzene és játszana, természetesen állandó orvosi felügyelet és tesztek mellett, de ezt csak az első osztályban tudnám elképzelni. Érdekesebb lenne az emberek élete, ha láthatnának mondjuk egy Fradi-meccset.

A 74 éves szakember támogatja, hogy próbálják befejezni az idényt, de arról is beszélt, mit lehetne tenni, ha erre a járvány miatt nem lenne lehetőség.

– Szerintem mindenképp meg kell próbálni lejátszani a szezont, ha június elején el tudnák kezdeni, akkor június végéig szerda-szombat ritmusban le lehetne játszani a meccseket. Ha nagyon elhúzódik ez a helyzet, akkor szerintem csak az lehet a megoldás, hogy megemelt létszámmal kezdenék újra a szezont. Kieső nem lenne, bár a Kaposvárt osztályozóval játszatnám, mert köze nincs az NB I-hez, már akkor tudtuk, hogy kiesik, amikor feljutott. Az NB II-ből az első kettőt feljuttatnám, a harmadikat meg esetleg osztályozón játszatnám a Kaposvárral.

Csank arról is beszélt, hogy érinti a halasztás a válogatott Eb-pótselejtezőjét.

– Nem jött jól a kényszerű szünet a válogatottnak, mert a bolgároknál elég komoly kavarodás volt az elmúlt időben, erkölcsileg is “megzakkantak” kissé, ahogy hallottam, elég sok balhé volt náluk és az eredményeik sem voltak jók. A mieinknél sem érzem olyan rózsásnak a helyzetet, de a bolgárokat szerintem tuti leverjük.