Magyarország még sosem adott otthont UEFA-klubtornadöntőnek. Csányi Sándor szerint a nemzetközi szövetség elismeri és támogatja a női labdarúgás fejlesztéséért tett erőfeszítéseinket.
– Végre saját szemünkkel láthatjuk Budapesten, hol tart Európa női klubelitje – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a döntés helyszínén, Genfben Csányi Sándor MLSZ-elnök. – Az év legnagyobb női összecsapását rendezzük meg 2019-ben a Groupama Arénában – leszámítva persze a magyar válogatott számomra oly fontos összecsapásait. A BL-döntő segítségével idehaza híveket szerzünk a női futballnak, külföldön pedig újabb rajongókat a magyar főváros számára – fogalmazott az UEFA végrehajtó bizottságának magyar tagja.

Budapest korábban már több jelentős nemzetközi eseménynek otthont adott. 2012-ben 208 ország mintegy 1200 küldöttje tanácskozott a fővárosban a 62. FIFA-kongresszuson, 2014-ben mi rendezhettük az U19-es férfi Európa-bajnokságot, 2016 májusában pedig az UEFA 40. Kongresszusát hozta a nemzetközi szervezet Budapestre.
– Az elmúlt években UEFA és FIFA kongresszust is rendeztünk, volt itt U19-es Eb, és készülünk az eddigi legnagyobb hazai vonatkozású futballesemény, a 2020-as Eb négy mérkőzésére is. Az UEFA döntése nemcsak a javuló infrastrukturális helyzetünket igazolta vissza ezzel a határozatával, hanem a női labdarúgás fejlesztéséért tett erőfeszítéseinket is elismerte, támogatta.

A női Bajnokok Ligáját először a 2001–2002-es szezonban rendezték meg először, akkor még UEFA Women’s Cup név alatt, majd a 2009–2010-es szezontól már Bajnokok Ligája néven fut a sorozat, melynek legsikeresebb együttesei az 1. FFC Frankfurt és az Olympique Lyonnais Féminin – mindkét klub négyszer harcolta ki a végső győzelmet. Összességében a német klubok a legsikeresebbek, 9 alkalommal emelhették magasba a trófeát.

Az első – és ez idáig egyetlen – BL-győztes magyar női játékos a 40-szeres válogatott Jakabfi Zsanett, a VfL Wolfsburg támadója, aki 2013-ban és 2014-ben is a magasba emelhette a trófeát, 2017-ben pedig Vivianne Miedemával (Bayern München) közösen a Bajnokok Ligája gólkirálya lett 8 találattal.

A 2017/2018-as női BL-küzdelem jelenleg a legjobb 32 csapatnál tart, a döntőt 2018. május 24-én rendezik a Valerij Lobanovszkij Stadionban, a Dinamo Kijev otthonában.