2004-ben a Honvéd egyik tulajdonosa, az olasz Pini arra kért, mentsem meg a kieséstől a csapatot. Ezt megtettem, majd ajánlotta, költöztessük Szegedre vagy Dunaújvárosba a klubot, ugyanis ott nem lenne gond a pénzügyi háttérrel. Ekkor döntöttem el, az élvonallal többé nem állok szóba ‒ kezdte Bognár György a Bors című napilapnak. ‒ Ma is hívnak, de nekem az NB II-es Budaörs megfelel. Másrészt meg a Sport TV-nél, ahol kommentátorkodom, kizáró ok, hogy NB I-es munkahelyem legyen. Pontosítok: érzelmi okokból az MTK-nak igent mondanék, akár még a klub vezetésében is részt vennék.

Bognár elmondta a véleményét a külföldi edzőkről is, akik a magyar bajnokságban dolgoznak.

Pedig semmiféle pluszt nem hoznak a sportágba! Kérdem én, mit nem tud egy Lipcsei Péter a Soroksárnál, amit a külföldiek igen?

‒ tette fel a költői kérdést az 56 éves szakember, majd arról is elmondta a véleményét, hogyan javulhat esetlegesen a magyar foci.

Nem hiszek benne, és nem azért, mert tehetségtelenek a játékosok, hanem mert a magyaros jelszó ez: csináljuk kényelmesen. Ezért nem jutunk előrébb az európai középszernél

‒ tette hozzá.