A Marco Rossi utódjául kinevezett, korábban a Német Labdarúgó Szövetségnél az edzőképzésben tevékenykedő Peter Hyballa az fcdac.sk-nak beszélt a szlovák bajnokságról.

Szerintem a szlovák bajnokság egyik legnagyobb problémája, hogy a DAC és a Nagyszombat kivételével a többi csapatnak kicsi a szurkolótábora.

Egy fizikális bajnokságról van szó, ám azt is láthatjuk, hogy például a Trencsén, a Rózsahegy és a Zsolna is támadófutballt produkál. A Slovan is, ám ők nagyban építenek a gyors ellentámadásaikra is. A sok fiatal vezetőedzőnek köszönhetően egyre több csapat futballozik támadó felfogásban. Úgy gondolom, hogy ha más élvonalbeli csapatok ellen lépünk pályára, akkor az mindig közönségszórakoztató meccset hoz, mivel szeretnénk mindig mi irányítani az összecsapást. Ez a legtöbbször sikerült is, de nem mindig tudtunk betalálni. A szlovák élvonal minősége, színvonala nem rossz.

Később azt is elmondta, hogy lesznek változások a 2. helyen telelő csapat keretében.

Van három-négy futballistánk, aki nem kap túl sok játékpercet. Ők elmondták nekem, hogy távozni szeretnének, amivel én is egyetértek, hiszen nagyjából tizenöt játékos élvezte a bizalmunkat. Figyelemmel követjük, feltérképezzük a játékospiacot, minden posztra gondolkodunk erősítésben. Úgy gondolom, hogy két-három labdarúgó érkezik és távozik is.

A DAC magyarjainak játékpercei a 2018/19-es őszi szezonban*

1. Vida Kristopher (23 éves) – 2 015 perc

2. Vida Máté (22) – 1 962

3. Kalmár Zsolt (23) – 1 855

4. Bednár Martin (19) – 432

5. Almási László (19) – 105

*A transfermarkt.de adatai alapján.