A forduló válogatottja

Nagy S. (DVSC) – King (MTK), Baráth (Honvéd), Selin (MTK) – Varga R. (FTC), Kiss T. (PFLA), Vadócz (Honvéd), Diallo (Újpest) – Danilo (Honvéd), Lanzafame (FTC), Szécsi (DVSC)

A forduló cseréje: Torghelle Sándor (MTK)

A forduló edzője: Feczkó Tamás (MTK)


Nagy Sándor (DVSC)

A mérkőzés elején 0-0-nál Vernes 19 méteres kemény lövését ütötte ki, majd Busai ismétlését bravúrral hárította, ezzel sokat tett azért, hogy ne kerüljenek előnybe a miskolciak. Ez a meccs egyik fordulópontja lehetett volna, de az említett bravúrja sokat ért a hazaiaknak. Ezt követően is magabiztosan állt a kapuban, biztos pontja volt a Lokinak.

Patrick Ikenne-King (MTK)

Rengeteget futott első MTK-s bajnokiján, jól oldotta meg a védekező feladatát és a támadásokat is hatékonyan segítette.

Baráth Botond (Honvéd)

Jól irányította a védelmet, keményen, határozottan futballozott, szinte minden fejpárbajt megnyert.

Evgen Selin (MTK)

Ezúttal balhátvédként számoltak vele, de szélen is jól oldotta meg a feladatát. Nagyon sokat ment fel a támadásokkal és hatékonyan segítette azokat. Az MTK egyik legjobbja volt.

Kiss Tamás (Puskás Akadémia)

Bátran cselezett, ezek többnyire bejöttek neki. Egy szép csel és tekerést követően egyenlített ki, egyértelműen a hazaiak legjobbja volt. Abban az időszakban, amikor a Puskás Akadémia 15-20 percre átvette a kezdeményezést, ő volt a legveszélyesebb hazai játékos.

Vadócz Krisztián (Honvéd)

Jól mozgatta csapatát, bátran vállalkozott lövésekre. Ezúttal is átlag feletti produkciót nyújtott.

Alassane Diallo (Újpest)

Rengeteget dolgozott, sok labdát szerzett, volt egy kapufája, majd a második félidő közepén egy fejessel eldöntötte a meccset. Ráadásul ez volt élete első NB I-es találata.

Varga Roland (FTC)

A Fradi legveszélyesebb játékosa volt. Ő lőtte az első gólt, majd ziccerpasszt adott Lanzafaménak, majd átadott egy 11-est olasz csapattársának, alighanem megfosztva magát egy újabb góltól.

Danilo (Honvéd)

Végig aktív volt, bőven adott munkát a paksi védőknek. A második félidő elején higgadtan értékesített egy 11-est, amivel eldöntötte a három pont sorsát. A folytatásban is kapura veszélyesen futballozott.

Davide Lanzafame (FTC)

Ékként duplázni tudott. 1-1 után ő talált be először, eldöntve ezzel a Haladás elleni meccset.

Szécsi Márk (DVSC)

Az első percben máris volt egy jó lövése, abból kapufa lett. A későbbiekben is többször próbálkozott bátran, szép csúsztatásával pedig bebiztosította a győzelmet.


A forduló cseréje

Torghelle Sándor (MTK)

Bő negyedórát töltött a pályán, ez alatt aktív volt, a hajrában sikerült győztes gólt szereznie – még ha ehhez szerencse is kellett -, így kiváló cserének bizonyult.

A forduló edzője

Feczkó Tamás (MTK)

Az MTK első félidei kombinatív játékával nem tudott mit kezdeni az ellenfél, teljesen uralta a találkozót a kék-fehér együttes. Bár a második játékrészben kiegyenlítettebb lett a párharc, Feczkó Tamás viszont a hajrában jól nyúlt bele a meccsbe, hiszen két cseréje (Farkas II Balázs és Torghelle Sándor) hozta össze a győztes gólt.