Az NB I 3. fordulójának válogatottja

Dibusz (Ferencváros) – Szolnoki, (Puskás Akadémia), Datkovic (Kisvárda), Civic (Ferencváros) – Nego (Fehérvár), Cseri (Mezőkövesd), Mezei (MTK), Nagy Zs. (Puskás Akadémia) – Petrjak (Fehérvár), Komáromi (Puskás Akadémia), Viana (Kisvárda)

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Óriási érdemei voltak abban, hogy a Fradi tíz emberrel is nyerni tudott Zalaegerszegen. Az első félidőben 0-0-s állásnál lábbal védte Babati 11-esét. A hajrában pedig két nagy bravúrt is bemutatott, előbb Vass lövését, majd Lesjak bombáját ütötte ki.

Szolnoki Roland (Puskás Akadémia)

Rengeteget dolgozott, a támadásokat és a védekezést is hatékonya segítette. A második félidő elején 25 méterről óriási gólt lőtt a bal felsőbe, amivel másodszor is megszerezte a vezetést a felcsúti csapat.

Niko Datkovic (Kisvárda)

Remekül használta ki átlag feletti fizikai adottságait, sokat ütközött, a levegőben sem volt ellenfele. Nagy szerepe volt abban, hogy a Honvéd szinte helyzet nélkül hozta le a meccset.

Eldar Civic (Ferencváros)

Botka kiállítása után Rebrov már az első félidőben becserélte és szinte azonnal hatalmas gólt szerzett: 18 méterről tekert a jobb felsőbe. Emellett a védekező feladatát is remekül megoldotta.

Loic Nego (Fehérvár)

A Vidi legjobbja volt, nehezen lehetett tartani. Egy kipattanót követően szerzett vezetést csapatának, majd a második félidőben éles szögből talált a budafoki kapuba.

Cseri Tamás (Mezőkövesd)

Újra olyan teljesítményt nyújtott, amit az előző szezon nagy részében megszoktunk tőle. Teljesítményére a forduló góljával tette fel a pontot: ballal elképesztő nagy gólt lőtt a jobb felsőbe.

Mezei Szabolcs (MTK)

A nagy munkabírású 19 éves játékos ezúttal is hatalmas munkát végzett, rengeteget futott, az indításai pontosak voltak és a támadásokból is kivette a részét. Volt egy nagy lövése, ami csak centikkel kerülte el a diósgyőri kaput.

Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

Ezúttal egy sorral előrébb játszott a szokásosnál, így rendszeresen bekapcsolódott a támadások építésébe és kapura is veszélyesen futballozott. Az első gólt megelőzően ő adta a gólpasszt a fiatal Komárominak, a harmadik előtt pedig őt buktatta Onovo a 16-oson belül, amiért 11-est kaptak.

Ivan Petrjak (Fehérvár)

Ezúttal is bebizonyította, hogy az NB I egyik legjobb légiósa. Remek labdái voltak, adott egy gólpasszt Nikolicsnak: beadásba ugyan belekapott a kapus, de a válogatott támadó a léc alá fejelt. A végén egy remek helyzetfelismerésnek köszönhetően sarokkal állította be a 4-1-es végeredményt.

Komáromi György (Puskás Akadémia)

Emlékezetesre sikeredett a 18 éves játékos első NB I-es mérkőzése. Rúgott egy nagy gólt a jobb felsőbe, de ezt követően is rendre veszélyt jelentett az újpesti kapu előtt. A végén egy szélről elvégzett szabadrúgással lepte meg Pajovicot, aki majdnem a saját kapujába ejtette a labdát.

Fernando Viana (Kisvárda)

Ahogy a csapata, úgy ő is az első félidőben villogott. Előbb adott egy remek ütemű gólpasszt Cukalasznak, majd nem sokkal később ő maga is bevette Tujvel kapuját.

A forduló cseréje:

Skribek Alen (Budafok)

A 19 éves játékos remekül szállt be a meccsbe, Stopira rosszul kifejelt labdáját félfordulatból vágta a jobb sarokba. Az újonc legveszélyesebb játékosa volt a Vid elleni mérkőzésen.

A forduló edzője:

Hornyák Zsolt (PAFC)

A koronavírus-járvány olyannyira megtizedelte a felcsúti együttest, hogy csak a harmadik fordulóban tudták lejátszani az első meccsüket a bajnokságban. Hétközben pedig Svédországban EL-selejtezőn kellett helytállnia a tartalékos csapatnak. Az Újpest ellen is sok fiatal kapott lehetőséget, akik meghálálták a bizalmat és egy látványos mérkőzésen tartották otthon a három pontot.