OTP Bank Liga, a 30. forduló válogatottja:

Dombó (Kisvárda) – Szépe (ZTE), Lorentz (Paks), Cirkovic (Kisvárda) – Papp (Paks), Grozav (Diósgyőr) – Szánthó (ZTE), Koszta (ZTE), Dárdai (Fehérvár) – Uzuni (Ferencváros), Hahn (Paks)


Dombó Dávid (Kisvárda)
Már a meccs elején komolyan tesztelték őt az MTK játékosai, előbb Prosser lövését, Schön fejesét, majd Alho bombáját védte bravúrral három percen belül. A folytatásban is magabiztosan állt a kapuban.

Szépe János (ZTE)
Biztos pontja volt az egerszegi védelemnek, több fontos mentéssel vétette magát észre.

Lorentz Márton (Paks)
Remekül állította meg a kispesti próbálkozásokat, de emellett maradt energiája a támadások segítésére is. Az első gólt megelőzően ő adta középre a labdát, amely után Batik nem tudott felszabadítani, Hahn pedig a léc alá lőtt.

Lazar Cirkovic (Kisvárda)
Végig kemény volt a szerb védő, nem mellesleg pedig az ő góljával szerzett fontos három pontot a Kisvárda.

Papp Kristóf (Paks)
Határozottan és magabiztosan futballozott a középpályán, remekül szűrte a támadásokat. Volt egy nagy mentése hátul és egy remek passza elől, ami után Hahn a kapufát találta el.

Gheorghe Grozav (Diósgyőr)
Az életéért küzdő Diósgyőr legaktívabb tagja volt. Ő szerezte csapata vezető gólját, de utána is több veszélyes lövéssel vétette magát észre.

Szánthó Regő (ZTE)
A fiatal játékos az idei szezonban berobbant az NB I-be. Ezúttal is remekül játszott, szerzett egy szépségdíjas gólt, amivel már nyolc találatnál jár a bajnokságban.

Koszta Márk (ZTE)
Az első két „ütést” ő vitte be a Budafoknak: előbb 11-esből volt eredményes, majd pedig egy átlövésből növelte csapata előnyét.

Dárdai Pál (Fehérvár)
A Vidi legjobbja volt a Mezőkövesd ellen, ahogy a csapata, úgy ő is a második félidőben nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Funsho gólja előtt ő adott középre, nem sokkal később pedig kapásból lőtt a kapuba.

Myrto Uzuni (Ferencváros)
A Fradi legveszélyesebb tagja volt a derbin. A meccs elején Zubkov parádés passzát terelte a jobb sarokba, a második félidőben pedig higgadtan értékesített egy 11-est, amivel bebiztosította a Fradi 32. bajnoki címét.

Hahn János (Paks)
A Honvéd ellen is eredményes volt és már 19 gólnál jár. Mivel legfőbb riválisa, Gazdag Dániel ezúttal nem talált be, újra lépett egy nagyot a gólkirályi cím felé.

A forduló cseréje:

Molnár Gábor (Diósgyőr)
A hajrára állt be és egyértelműen lendületet vitt a diósgyőri támadójátékba. A 94. percben közeli fejesével életben tartotta csapata bennmaradási esélyeit.

A forduló edzője:

Szergej Rebrov (Ferencváros)
Az Újpest hiába érkezett jó formában a Groupama Arénában, a hazaiak az első perctől jelezték, hogy szeretnék lezárni ezt a bajnokságot. A Fradi bátor támadójátékkal rukkolt ki, ami derbi-győzelmet és bajnoki címet ért.