A 17. forduló válogatottja

Danilovic (Puskás Akadémia) – Katona (MTK), Baki (MTK), Ristevski (Újpest) – Gorriarán (Ferencváros), Vogyicska (MTK), Bódi (DVSC), Remili (Paks) – Varga (Ferencváros), Lanzafame (Ferencváros), Obinna (Újpest)

Branislav Danilovic (Puskás Akadémia)

A felcsútiak sokat köszönhetnek kapusuknak. A szerb hálóőr 0-1 után kétszer is nagy védéssel tartotta meccsben csapatát a Paks ellen, Remili tekerésénél és Bartha ziccerénél is bravúrt mutatott be. Ha ő nincs, hiába jött volna a gól a 94. percben.

Katona Máté (MTK)

A nyert párharcok terén remekül teljesített, a védekező párharcait például 83 százalékban nyerte meg. A szerelési mutatóit tekintve is extrán teljesített, de a támadásban is hozzátett az MTK játékához: a rendkívül fontos második gól előtt ő adta a gólpasszt Lencsének.

Baki Ákos (MTK)

Ezúttal nem a szélen, hanem a védelem közepén kapott helyet. Korán betalált fejjel, amivel alapvetően határozta meg a meccs további képét. Később még egyszer majdnem eredményes volt, de akkor a léc mentett. A statisztikái alapján kilenc szombathelyi átadást fülelt le, ezzel a legjobbak közé tartozott a mezőnyben, és az MTK játékosai közül ő passzolt a legpontosabban a mérkőzésen.

Kire Ristevski (Újpest)

Végig stabil teljesítményt nyújtott hátul, megakadályozta Husztiékat az igazán komoly helyzetek kialakításában. Javarészt ennek köszönhető, hogy az Újpest lett a harmadik csapat itthon, amelyik lenullázta a Vidit.

Fernando Gorriarán (Ferencváros)

Nagy kedvvel, sokat mozgott, a hazai térfélen megnehezítette a Kövesd dolgát. A 79. percben az ő tekerése után vette be a kaput Lanzafame.

Vogyicska Bálint (MTK)

Eredetileg csere lett volna, de Kanta kiesése miatt csak percekkel a kezdés előtt került be a kezdőcsapatba. Ennek ellenére nagyon hasznosan játszott mind védekezésben, mind támadásban: sok labdát szerzett, azokat jól játszotta meg, megmutatta, hogy lehet rá számítani komolyabban is.

Bódi Ádám (DVSC)

A pontrúgásai ezúttal is veszélyesek voltak, főleg a szögletei. Az első félidőben hatalmas gólt rúgott szabadrúgásból, majd végig veszélyesen játszott, kevés hiányzott a második találatához, melynél Gróf nagyot védett.

Remili Mohamed (Paks)

Kapura veszélyesen játszott, lőtt egy hatalmas gólt, amivel vezetést szerzett csapatának, majd egy remek tekerését követően Danilovic bravúrral védett.

Varga Roland (Ferencváros)

A Fradi szélsője végigdolgozta a Mezőkövesd elleni mérkőzést: az első percben remek gólpasszt adott Lanzafaménak, a hajrában pedig maga is betalált büntetőből.

Davide Lanzafame (Ferencváros)

Pályafutása leggyorsabb találatát jegyezte: 37 másodperc után vette be az ellenfél kapuját. A védőket több ízben is zavarba hozta okos helyezkedésével, végül egy ilyen helyzetből másodjára is betalált a hajrában.

Obinna Nwobodo (Újpest)

Egy leleményes betöréssel gólt szerzett a 33. percben, és virtuóz cseleinek hála többször is helyzetbe került Kovácsik kapuja előtt. A második félidőben majdnem egy gólpasszt is kiosztott: a felmerészkedő Litauszki nem tudta kapura irányítani beadását.

A forduló cseréje: Farkas Balázs (MTK)

Bő negyedórát kapott, amit góllal hálált meg, ráadásul a találatot 18 pontos passz előzte meg.

A forduló edzője: Nebojsa Vignjevic (Újpest)

A kupakiesést követően remekül felkészítette csapatát a bajnok ellen. Könyörtelenül kihasználták a Vidi hibáit, hátul pedig remekül zártak, így az ellenfél alig került helyzetbe.