NB I, a 15. forduló válogatottja

Rácz (Paksi FC) – Batik (Honvéd), Kelemen (Paksi FC), Szabó J. (Paksi FC) – Kecskés (Paksi FC), Vadócz (Honvéd), Rui Pedro (Diósgyőr), Bódi (DVSC), Zubkov (FTC) – Henty (Puskás Akadémia), Ikoba (ZTE)

Rácz Gergő (Paksi FC)

Az első félidő hajrájában egy percen belül bemutatott két nagy bravúrt, előbb Elek távoli löketét ütötte szögletre, majd a szöglet után Stopira fejesét nyomta a léc fölé. Közvetlenül a szünet előtt Nikolov közeli bombáját védte.

Batik Bence (Honvéd)

A védelem oszlopa volt, jól használta ki testi erejét, megnyerte a fejpárbajokat. Az első félidő végén lefülelt egy labdát még a saját térfelén, majd indította Lanzafamét, a beadásra pedig remekül érkezett és öt méterről két védő mellől a kapuba fejelt.

Kelemen Dávid (Paksi FC)

Idei első meccsén máris kimagasló teljesítménnyel rukkolt elő. Nem lehetett átjátszani, ha kellett jól segített ki szélre is.

Szabó János (Paksi FC)

Remekül játszott, jól oldotta meg a védekező feladatát és a támadásokat is hatékonyan segítette, pontosak voltak a beadásai. Góljával feltette a koronát teljesítményére.

Kecskés Tamás (Paksi FC)

Stabilitást adott a középpályának, sok labdát szerzett, volt egy jó lövése, passzai pontosak voltak. Az első gól előtt ő ívelt Szabóhoz, a másodiknál megforgatta Eleket és pontosan indította Könyvest.

Vadócz Krisztián (Honvéd)

Ezúttal is remekül irányított, pontos labdákkal hozta helyzetbe társait. Még az első félidő közepén Moutarit szöktette remek ütemben, aki azonban ziccerben hibázott.

Rui Pedro (Diósgyőr)

Azt nem mondhatjuk, hogy 90 percen keresztül kiemelkedően játszott, de fontos helyzetekben jó döntéseket hozott. Az utolsó pillanatban egy higgadt csel után 13 méterről gurított a bal sarokba, győztes gólt szerezve ezzel a DVTK-nak.

Bódi Ádám (DVSC)

Sérülése után most játszott először végig 90 percet. Nagy kedvvel futballozott, pontos passzai voltak, az egyenlítő találat előtt már egy elveszettnek hitt labdát kanyarított pontosan középre, Varga pedig közelről a léc alá vágta.

Oleksandr Zubkov (Ferencváros)

Jól használta ki a helyzeteit. Két gólpasszt kapott az ellenféltől, előbb Hegedüs passzolta oda neki a labdát és éles szögből kilőtte a jobb felső sarkot. A második találat előtt Sós tette elé a labdát és az üres kapuba gurított.

Ezekiel Henty (Puskás Akadémia)

0-2-ről mentett pontot a felcsútiaknak. Előbb közelről fejelt a hálóba, majd Meissner lövése vágódott róla a kapuba, így már 7 gólos a bajnokságban.

Eduvie Ikoba (ZTE)

38 másodperc után szerzett gólt a Kaposvár ellen. A folytatásban is kapura veszélyesen játszott, jól tartotta meg a labdákat és pontosan passzolt.

A forduló cseréje: Könyves Norbert (Paksi FC)

Kiválóan szállt be a mérkőzésbe. A 78. percben egy remek tekeréssel megnyerte a meccset csapatának.

A forduló edzője: Osztermájer Gábor (Paksi FC)

Tökéletesen bejött az ötvédős rendszer a Vidi otthonában. Rendkívül fegyelmezetten játszottak a paksiak és jó arányban használták ki a helyzeteiket, így rendkívül fontos három pontot szereztek.