NB I, a 6. forduló válogatottja

Póser (Budafok) – Mezhgrani (Honvéd), Stopira (Fehérvár), Szabó (Paks) – Navratil (Kisvárda), Skribek (Budafok), Houri (Fehérvár), Gazdag (Honvéd), Nikolov (Fehérvár) – Isael (Ferencváros), Zivzivadze (Fehérvár)

Póser Dániel (Budafok)

Nagy érdemei voltak abban, hogy az újonc megszerezte második győzelmét a bajnokságban. Az első félidőben Gera nagy helyzeténél védett lábbal, majd a második félidőben két kemény löketet is lábbal hatástalanított. 1-1-nél is volt egy nagy védése, miután szép vetődéssel fogott meg egy 20 méteres lövést.

Mohamed Mezghrani (Honvéd)

Remekül védekezett és a támadásokat is hatékonyan segítette. A második gól előtt jó ütemben tette a labdát Balogh lábára, aki közelről nem hibázott.

Stopira (Fehérvár)

A sok jó fehérvári teljesítmény közül az egyik az övé volt. Hátul keményen és határozottan futballozott, és rendre veszélyt jelentett az ellenfél kapujára. A második játékrész elején erős fejesét még kivágták a védők a gólvonalról, az újabb szögletet követően viszont már a kapuba fejelt.

Szabó János (Paks)

Az első félidő végén volt két kulcsmegmozdulása. Előbb a saját kapuja előtt a lécről lepattanó labdát takarította el, majd nem sokkal később az alapvonalról adott gólpasszt Windeckernek.

Jaroslav Navratil (Kisvárda)

Ahogy a csapata, úgy ő is inkább az első félidőben villogott. A meccs elején jól használta ki az ellenfél kapusának és védőjének bizonytalanságát és gólpasszt adott Simovicnak. A 13. percben pedig okosan emelt a kapus felett a hálóba.

Skribek Alen (Budafok)

Csapata legjobbja volt. Már a harmadik percben gólt szerzett kapásból egy kipattanót követően. Utána is nagy kedvvel futballozott, rendre nehéz helyzetbe hozva a védőket.

Lyes Houri (Fehérvár)

Ezúttal is ő volt a Vidi esze. Kiváló labdákkal tömte a társait. Az első találatot megelőzően ő ívelte a szögletet Stopira fejére. A második gól előtt pedig szenzációs passzt adott Funshonak, aki nem hibázott.

Gazdag Dániel (Honvéd)

Csapata legjobbja volt. Az első félidőben szabadrúgása után ugyan áthaladt a labda a gólvonalon, de a játékvezető nem észlelte, így nem lett gólszerző. A második játékrész elején ő ugratta ki a gólpasszt adó Mezghranit, majd a Traorénak osztott ki egy gólpasszt.

Boban Nikolov (Fehérvár)

Pontos labdái voltak és a kapura is veszélyesen futballozott. A Vidi negyedik góljánál még egy higgadt cselt is megcsinált, aztán helyezett 12 méterről a kapuba.

Isael (Ferencváros)

A Puskás ellen a Fradi nyerőemberének bizonyult két találatával. Előbb szépen emelt 11 méterről a kapus felett a hálóba, majd 5 méterről pofozta a kapuba a labdát.

Budu Zivzivadze (Fehérvár)

Ha jobban koncentrál, több gólt is szerezhetett volna. Így is volt egy remek gólpassza Nikolovnak, valamint ő rúgta 8 méterről a Vidi negyedik találatát.

A forduló cseréje: Ihrig-Farkas Sebestyén (Budafok)

A második félidő közepén állt be, a 88. percben pedig egy kontra végén 15 méterről kilőtte a rövid sarkot, amivel három ponthoz segítette az emberhátrányban játszó csapatát.

A forduló edzője: Szergej Rebrov (Ferencváros)

Kedden bejuttatta a Fradit a Bajnokok Ligája csoportkörébe, vasárnap pedig a forduló előtt a tabella élén álló Puskás Akadémiát győzte le együttesével. 0-1 után is bátran mentek előre, aminek végül fordítás és győzelem lett az eredménye.