NB I, a 29. forduló válogatottja

Tóth B. (PAFC) – Kastrati (Újpest), Kravcsenko (Kisvárda), Szűcs (Diósgyőr) – Grgic (Diósgyőr), Nego (Fehérvár), Nagy D., (Honvéd), Plsek (PAFC), Suljic (Diósgyőr) – Kiss (PAFC), Beridze (Újpest)

Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Hosszú ideje válogatott formában véd, ezúttal is csapata egyik legjobbja volt. 2-0-s vezetésnél két hatalmas bravúrt is bemutatott Prosser helyzeteinél.

Lirim Kastrati (Újpest)

A fiatal koszovói védő talán a legjobb meccsét játszott az Újpestben. Remekül védekezett és rúgott egy szépségdíjas gólt 23 méterről Szappanost átemelve.

Anton Kravchenko (Kisvárda)

Elhúzódó sérülése és műtétje miatt ebben a szezonban először volt kezdő és máris átlagon felüli teljesítményt nyújtott a Fradi ellen. Remekül fogta össze a védelmet, nagy érdemei voltak abban, hogy a bajnoki cím ünneplésére készülő vendégek nem tudtak betalálni a hazai kapuba.

Szűcs Kornél (Diósgyőr)

Zekic először rakta a csapatba a 19 éves védőt, aki meghálálta a bizalmat. Korát meghazudtolva, magabiztosan, szinte hiba nélkül játszott a győztes csapatban.

Alen Grgic (Diósgyőr)

A DVTK egyik legjobbja volt, beadásai ezúttal is folyamatosan veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára. Kiosztott egy gólpasszt Suljicnak, majd a második találat előtt is ő adott középre.

Loic Nego (Fehérvár)

Egyértelműen a Honvéd elleni meccs főszereplője volt. Az első kispesti gólt megelőzően kétszer is nagyot mentett a kapu torkából, a hajrában volt két jó lövése, majd a hosszabbításban közelről eldöntötte a három pont sorsát.

Nagy Dominik (Honvéd)

Egyre jobb formában futballozik a válogatott középpályás. Balogh gólja előtt még kivágták a lövését a kapu elől, a félidő hajrájában azonban egy 18 méteres szabadrúgást nagyon okosan tekert a sorfal mellett a rövid sarokba.

Jakub Plsek (Puskás Akadémia)

A mezőny legjobbja volt a cseh légiós. Az első félidőben magabiztosan értékesített egy 11-est, majd a második játékrészben kilőtte a hosszút, amivel el is döntötte a mérkőzést.

Asmir Suljic (Diósgyőr)

Duplájával életben tartotta a Diósgyőr bennmaradási esélyeit. A meccs elején 7 méterről fejelt a kapuba, szünet után pedig kapásból vágta a hálóba a labdát.

Kiss Tamás (Puskás Akadémia)

Tóth és Plsek mellett ő is kimagasló teljesítményt nyújtott. Hatalmas kedvvel futballozott a fiatal játékos, aki a 9. percben fejelt egy gólt, egy órával később pedig gólpasszt adott Plseknek.

Giorgi Beridze (Újpest)

Szerdán a kupaöntőbe rúgta az Újpestet, szombaton pedig két gólpasszal segítette csapatát, főleg a második volt klasszis teljesítmény: egy remek csellel becsapta védőjét, legurította az üresen érkező Mitrovicnak, aki nem hibázott.

A forduló cseréje: Nagy Richárd (Paks)

Beállásával sokkal veszélyesebb lett a paksiak támadójátéka. Az egyenlítő találat előtt ő ívelte be a labdát, amit Hahn fejelt le a gólszerző Bödének. Utána is életveszélyes volt a játéka, a beadásai pedig rendre saját embert találtak.

A forduló edzője: Michael Oenning (Újpest)

Bátor támadójátékának köszönhetően az Újpest a vártnál sokkal simábban győzte le a Mezőkövesdet. Tetszetős támadásokat vezettek és szép gólokat szereztek. A német szakember a hetedik helyig hozta fel a február elején még kiesőhelyen álló lilákat.