NB I, a 29. forduló válogatottja

Tujvel (Honvéd) – Nagy J. (Kaposvár), Szabó A. (Kaposvár), Ferenczi (DVSC) – Bévárdi (Kaposvár), Obinna (Újpest), Balogh (Paks) – Houri (Fehérvár) – Ugrai (Honvéd), Bobál (ZTE), Adeniji (DVSC)

Tomás Tujvel (Honvéd)

Főleg a második félidőben kellett nagyokat védenie. Előbb egy kemény löketet fogott meg, majd pár másodpercen belül előbb kiöklözte a labdát, aztán Karnitski közeli próbálkozását hatástalanította.

Nagy János (Kaposvár)

Nagyon sokat dolgozott, jól szerelt, de bátran felment a támadásokkal is. A 89. percben egy ilyen megindulást végén fejelt szép gólt, kialakítva a 3-0-s végeredményt.

Szabó Alex (Kaposvár)

21 éves kora ellenére nagyon érett játékot mutatott a védelem közepén. A diósgyőri védők nem tudták átjátszani, komoly érdemei voltak abban, hogy a Rákóczi kapott gól nélkül hozta le a meccset.

Ferenczi János (DVSC)

Folyamatosan segítette a támadásokat, rengeteget zakatolt a két alapvonal között. A második gól előtt ő ívelt pontosan középre.

Bévárdi Zsombor (Kaposvár)

A Kaposvár egyik legjobbja volt a Diósgyőr ellen. Egy szép támadás végén ő szerzett vezetést csapatának, majd a második félidőben kiharcolt egy 11-est, amivel el is dőlt a meccs.

Obinna Nwobodo (Újpest)

Az újrakezdés óta kiváló formában van. Ezúttal is hatékonya dolgozott a középpályán és nem mellesleg lőtt egy bombagólt, így elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az Újpest ponttal távozott Fehérvárról.

Balogh Balázs (Paks)

Elsősorban a védekezés volt a fő feladata a középpályán, de bátran felment a támadásokkal is. A 92. percben egy ilyen szituációt követően 17 méterről kapásból talált a kapuba, megmentve ezzel egy pontot csapatának.

Lyes Houri (Fehérvár)

Ezúttal is bebizonyította, hogy remek rúgótechnikával rendelkezik és nagyon „lát” a pályán. A 11. percben nem sok hiányzott neki a gólhoz, 23 méteres szabadrúgása a jobb kapufán csattant. Az első gólt megelőző akció tőle indult, majd pedig szögletből adott gólpasszt Nikolicsnak.

Bobál Gergely (ZTE)

Élete meccsét játszotta, de a mesterhármas is kevés volt a győzelemhez. Egy szép lefordulás után egyenlített, majd fejjel volt eredményes, végül pedig kilőtte a jobb sarkot.

Ugrai Roland (Honvéd)

Tulajdonképpen bő félóra alatt lerendezte a Mezőkövesdet. Előbb Hidi kipattanó bombája után ő észlelt elsőként és két védőt is megelőzve lőtt a kapuba, majd egy remek megkerülős cselt követően három védő között hozta kihagyhatatlan helyzetbe Gazdagot.

Tunde Adeniji (DVSC)

A nigériai támadó nagy kedvvel futballozott, már a mérkőzés elején magabiztosan értékesített egy ziccert, majd a második félidőben védhetetlenül fejelt a kapuba.

A forduló cseréje: Nikolics Nemanja (Fehérvár)

Becserélését követően három perccel gólt fejelt, szűk tíz percig úgy tűnt, győztes gólt, de végül az Újpest kiegyenlített.

A forduló edzője: Waltner Róbert (Kaposvár)

Dicséretes, hogy a biztos kieső csapatát meccsről-meccsre motiválni tudja. Ráadásul az első félidőben lefocizták a Diósgyőrt, a másodikban pedig okosan futballozva tovább növelték előnyüket.