NB I, a 33. forduló válogatottja

Dibusz (Ferencváros) – Osváth (Paks), Szélpál (Paks), Szabó (Paks) – Simon (Újpest), Obradovic (Kisvárda), Tokmac (Ferencváros), Kovácsréti (Kisvárda) – Könyves (Paks), Hodzic (Fehérvár), Bacsa (Újpest)

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Már a meccs elején be kellett mutatnia két nagy védést, főleg a második volt bravúr, amikor Zivzivadze kemény lövésébe még bele tudott kapni. A második félidő hajrájában Vajda elől szedte fel a labdát az utolsó pillanatban, így megakadályozva azt, hogy a Mezőkövesd kiegyenlítsen.

Osváth Attila (Paks)

Végig bátran és keményen játszott. A 17. percben erőszakosan lerázta magáról Kundrákot, majd pontosan ível középre, Könyves pedig a kapuba fejelt.

Szélpál Norbert (Paks)

Az öngóljáról nem tehetett. Egyébként pedig magabiztosan, szinte hiba nélkül futballozott, sok párharcot nyert, ha kellett, kisegítette a társait.

Szabó János (Paks)

A bajnokság újraindulása óta folyamatosan húzóember volt. Ezúttal is rengeteget dolgozott, sokat futott. A 93. percben a gólvonalról fejelte szögletre a labdát, amivel benntartotta a Paksot az NB I-ben.

Simon Krisztián (Újpest)

Leginkább ő sajnálhatja, hogy vége a szezonnak. Az elmúlt hetekben kiváló formában futballozott, ahogy az utolsó mérkőzésen is. Ő szerezte csapata rendkívül fontos első találatát, majd adott két gólpasszt Bacsának, ez első oxival egészen zseniális volt.

Nemanja Obradovic (Kisvárda)

A szerb légiósnak jobbára csak kiegészítő szerep jutott Kisvárdán, ezúttal azonban meghálálta a bizalmat. Egy higgadta csel után már a 8. percben vezetést szerzett csapatának, így a kiesés ellen harcoló csapata a folytatásban nyugodtan játszhatott.

Nguen Tokmac (Ferencváros)

Az utolsó fordulóban is “éles” volt. Bejöttek a cselei, jól került helyzetbe, ő szerezte a győztes találatot. A második félidőben egy szép egyéni megmozdulás után volt egy jó lövése, amit Szappanos bravúrral tolt a léc alá.

Kovácsréti Márk (Kisvárda)

A 19 éves játékos az utolsó három fordulóban kezdő volt, ráadásul Kaposváron gól is szerzett. Ezúttal a mezőny legjobbja volt: a meccs elején Obradovicot, a szünet előtt pedig Vianát hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

Könyves Norbert (Paks)

Ezúttal is hozta a szokásos gólját, ami most bennmaradást ért. 11 találatával a legeredményesebb paksi játékosa lett a szezonban, amivel a góllövőlista második helyén végzett.

Armin Hodzic (Fehérvár)

A Vidi legjobbja volt. Már a negyedik percben vezetéshez juttatta csapatát, miután kicselezte a kapust és az üres kapuba gurított. Nem sokkal később 12 méterről a kapufát találta el.

Bacsa Patrik (Újpest)

Eddig Újpesten adós volt a gólokkal, most kettőt is szerzett, így ő is tevékeny részese volt annak, hogy a lilák kiütéses győzelemmel búcsúztak a szezontól.

A forduló cseréje: Babati Benjámin (ZTE)

Puskás-díjra is esélyes gólt szerzett. A kezdőkörből ívelt a Kovácsikot helyettesítő Kovács Dániel kapujába.

A forduló edzője: Osztermájer Gábor (Paks)

Remekül megszervezte csapata védekezését, a kontráik pedig rendre veszélyesek voltak. A nagy tét ellenére, bátran játszottak a paksiak és megérdemelten vívták ki a bennmaradást.