A forduló válogatottja:

Kicsak (MTK) – Nego (Vidi), Szatmári (DVSC), Kamber (Honvéd), Heister (FTC) – Cseri (Mezőkövesd), Vadócz (Honvéd), Kanta (MTK) – Varga (FTC), Lencse (MTK), Danilo (Honvéd)

Artem Kicsak (MTK)

Az ukrán kapus hiba nélkül debütált az NB I-ben. Végig remekül mozdult ki az Újpest szélről belőtt labdáira, magabiztosan védte az átlövéseket is, biztos pontja volt a kék-fehéreknek.

Loic Nego (MOL Vidi FC)

Ezúttal is lendületesen játszott, jobbhátvédként segítette a támadásokat. Előbb Lazovicsnak, majd Marko Scepovicsnak osztott ki egy gólpasszt.

Szatmári Csaba (DVSC)

Nagy százalékban nyerte meg a párharcait, sok szerelése, jó közbeavatkozása volt. Földön és levegőben sem sikerült megverni.

Djordje Kamber (Honvéd)

A védelem vezére volt, remekül irányította társait, ráadásul határozottan és keményen futballozott. A második félidő közepén egy közeli lövéssel ő szerzett vezetést csapatának.

Marcel Heister (FTC)

Nem csak góllal, de kiemelkedő játékkal is kezdett az NB I-ben a német balbekk, úgy tűnik, hosszabb idő után talán megtalálhatja a Fradi Cristian Ramírez méltó utódját. A légiós rengeteget segített be a támadásoknál is, de ha kellett, fegyelmezetten visszazárt, gólja pedig nagyon szépre sikeredett.

Cseri Tamás (Mezőkövesd)

Ott folytatta, ahol tavasszal abbahagyta: csapata legveszélyesebb játékosa, aki jól került helyzetbe. A 83. percben egy távoli megpattanó lövéssel ő tette biztossá a kövesdiek győzelmét.

Vadócz Krisztián (Honvéd)

Ő a kispesti csapat esze, remekül mozgatja a középpályáról a társait. Negyedórával a vége előtt határozottságának köszönhetően labdát szerzett a saját térfelén, majd egy 40 méteres indítással ugratta ki Lukácsot, aki megszerezte a Honvéd harmadik találatát.

Kanta József (MTK)

Remekül irányította a csapatát, labdái rendre pontosak voltak, rutinja sokat segített az MTK-nak a mérkőzés kritikus időszakaiban. Ráadásként a hajrában a büntetőből szerzett góljával lezárta a meccset.

Varga Roland (FTC)

Visszatérhetett a kezdőcsapatba és ezt két góllal hálálta meg a válogatott szélső. Bár első találata a kimaradt 11-ese utáni kipattanóból született, a második, látványos fejesgóljában már nem volt szépséghiba. Szinte minden veszélyes Fradi-akcióban benne volt, nem tudták tartani a diósgyőriek.

Lencse László (MTK)

Nehezen tartották őt a hazai védők, ez a meccs remekül feküdt neki. Az első félidőben ő szerzett vezetést az újoncnak, a meccs végén pedig kiharcolt egy 11-est és róla állították ki Balázst.

Danilo (Honvéd)

Az EL-dupla után pár nappal a bajnokságban is remekelt. Bebizonyította, hogy nem félórás csatár. Az egész meccsen nagy kedvvel játszott, bejöttek a cselei, folyamatosan veszélyben tartotta Király kapuját. A rendkívül fontos első gólt ő szerezte.

A forduló cseréje

Ezequiel Calvente (DVSC)

Beállása után azonnal veszélyt jelentett, cselekkel és lövéssel próbálkozott. A hajrában a mezőny legalacsonyabbjaként fejelt egy gólt, ezzel nyert a Loki Felcsúton.

A forduló edzője:

Feczkó Tamás (MTK)

Újoncként úgy mentek a kupagyőzteshez, hogy nyerni akartak. Végig kontrollálták a meccset, a rangadó nagy részében az történt a pályán, amit elterveztek. A cseréi is ültek, Takács Ronald beállítása például kifejezetten jó húzás volt.

Az NB I-ben is megcsinálta az MTK edzője, amit már kétszer megtett