NB I, a 23. forduló válogatottja

Demjén (ZTE) – Melnik (Kisvárda), Vinícius (Fehérvár), Blazic (Ferencváros) – Slagveer (Puskás Akadémia), Hasani (Diósgyőr), Mitrovic (ZTE), Knezevic (Puskás Akadémia), Petrjak (Fehérvár) – Boli (Ferencváros), Ivanovski (Diósgyőr)

Demjén Patrik (ZTE)

Kiváló formában védett a Mezőkövesd ellen, több nagy bravúrt is bemutatott. A meccs elején Besirovic közeli lövését hatástalanította, majd Zivzivadze ziccerét, a második félidőben pedig újra Besirovic próbálkozását védte, ráadásul lábbal.

Bohdan Melnik (Kisvárda)

A várdaiak legjobbja volt, hiba nélkül megoldotta a védekező feladatát, ráadásul a támadásokat is hatékonyan segítette. Az első találat előtt ő adta a gólpasszt Sassának, a másodiknál is ő adott középre, Bumba pedig a léc alá bombázott.

Vinícius Paulo (Fehérvár)

Hiba nélkül védekezett, de azt is megmutatta, hogy remek technikai képességekkel rendelkezik. A 9. percben 15 méterről gyönyörű ollózós mozdulattal a felső lécet találta el.

Miha Blazic (Ferencváros)

A ferencvárosi védelem vezére volt, földön és levegőben is határozott volt. A második gól előtt ő indította egy 40 méteres passzal Zubkovot, majd Boli elé került a labda, aki nem hibázott.

Luciano Slagveer (Puskás Akadémia)

Feltűnő volt, hogy többször is könnyedén átjátszotta Burekovicot. Az első felcsúti gól előtt is mellőle vitte el labdát, majd pontosan adott középre, Vanecek pedig nem hibázott.

Josip Knezevic (Puskás Akadémia)

A PAFC legjobbja volt az Újpest elleni mérkőzésen. Az első félidő végén lőtt egy bombagólt távolról, majd a mérkőzés hajrájában ő harcolt ki szabadrúgást, amit Van Nieff értékesített mintegy 30 méterről.

Ivan Petrjak (Fehérvár)

Hetek óta kiváló formában futballozik. A támadóharmad minden részén feltűnt. Ezúttal is a Vidi legjobbja volt: előbb rúgatott egy öngólt Naggyal, majd pedig tökéletesen szolgálta ki Nikolicsot.

Florent Hasani (Diósgyőr)

A DVTK legjobbja volt a Honvéd ellen. Az első gólnál remekül tekert a bal alsóba, míg az utolsó találat előtt ő harcolta ki a 11-est.

Nikola Mitrovic (ZTE)

A mezőny legjobbja a volt a mezőkövesdi meccsen. Előbb 25 méterről szerzett egy hatalmas gólt, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Bőlét. A legvégén egy szemfüles mozdulatot követően, mintegy 50 méterről a felső lécet találta el.

Franck Boli (Ferencváros)

A Fradi legveszélyesebb támadója volt. Tulajdonképpen ő döntötte el a Debrecen elleni meccset, miután egy remek mozdulattal 18 méterről kilőtte a bal sarkot és ezzel kettőre növelte csapata előnyét.

Mirko Ivanovski (Diósgyőr)

Rendkívül hatékonyan játszott. Ő szerezte csapata második gólját, két perccel később róla állították ki Batikot, a negyedik találatot megelőzően pedig ő indította a büntetőt kiharcoló Hasanit.

A forduló cseréje: Sassá (Kisvárda)

Remek cserének bizonyult, a 67. percben állt be, majd 5 perccel később egy nagy góllal szerzett vezetést a Kisvárdának.

A forduló edzője: Feczkó Tamás (Diósgyőr)

Jól kontráztak, és jó százalékban használták ki a helyzeteiket. Molnár Gábor becserélése remek húzásnak bizonyult, lendületet vitt a csapat játékába és gólt is szerzett. Feczkóval a DVTK idegenbeli mérlege kiemelkedő az utóbbi időszakban: már hat mérkőzés óta veretlenek.