NB I, a 4. forduló válogatottja

Szappanos (Mezőkövesd) – Mezghrani (Honvéd), Karnitski (Mezőkövesd), Nesterov (Mezőkövesd), Gergényi (ZTE) – Nego (Fehérvár), Bumba (Kisvárda), Gazdag (Honvéd), Bedi (ZTE) – Tokmac (Ferencváros), Boli (Ferencváros)

Szappanos Péter (Mezőkövesd)

Végig magabiztosan állt a kapuban, a hajrában pedig két ízben is nagy bravúrt kellett bemutatnia. Előbb Ihrig-Farkas fejesét hatástalanította, majd Kovács közeli lövését védte, így nagy szerepe volt abban, hogy csapata végül megnyerte a meccset.

Mohamed Mezghrani (Honvéd)

Nem először bizonyította, hogy a csapat meghatározó játékosa. Rengeteget futott, jól védekezett és adott sarokkal egy egészen zseniális gólpasszt Zsótérnak.

Andrij Nesterov (Mezőkövesd)

A védelem oszlopaként sok párharcot megnyert, és a támadásokat is hatékonyan segítette. A győztes gól előtti támadás tőle indult, míg a végén volt egy rendkívül fontos blokkja a saját kapuja előtt.

Aleksandr Karnitski (Mezőkövesd)

Akárcsak Nesterov, úgy a fehérorosz védő is jól megoldotta védekező feladatát, az ő magabiztos teljesítményének is köszönhető volt, hogy a Budafok csak a mérkőzés hajrájában volt veszélyes Szappanos kapujára.

Gergényi Bence (ZTE)

Jól zárta le a bal szélt, ha kellett kisegített középen. Bátran ment előre, az első gólt megelőzően ő passzolta a kapu elé a labdát, Favorov pedig nem hibázott.

Loic Nego (Fehérvár)

A Vidi legjobbja volt a Puskás Akadémia elleni meccsen. Az első félidőben egy szép támadás végén hozta kihagyhatatlan helyzetbe Nikolicsot. A hajrában remekül adott középre, Hodzic lövését még védte Tóth, a kipattanót azonban Petrjak bevágta. Ráadásul a harmadik gól előtti támadás is tőle indult.

Claudiu Bumba (Kisvárda)

Ő szerzett vezetést a csapatának, miután 14 méterről kilőtte a jobb alsót. Ezt követően sem tudták tartani, amit jól bizonyít, hogy a következő három gólnál ő volt az előkészítő.

Gazdag Dániel (Honvéd)

Nálunk ő a forduló játékosa. Előbb lőtt egy szépségdíjas gólt, miután helyből átemelte Antalt, majd a második félidőben egy nagy sprint után kilőtte a jobb sarkot. A végén pedig kiosztott egy gólpasszt Ugrainak.

Bedi Bence (ZTE)

Nagy kedvvel futballozott, passzai pontosak voltak. Negyedórával a vége előtt remekül érkezett a hosszún és góljával tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzést.

Nguen Tokmac (Ferencváros)

Továbbra is bombaformában futballozik a Fradi támadója. 28 perc alatt rúgott mesterhármast, ráadásul az első góljára mindössze 25 másodpercet kellett várni a mérkőzés kezdő sípszavát követően.

Franck Boli (Ferencváros)

Tokmachoz hasonlóan ő is remek formában van. A második félidő elején Lovrencsics beadást váltotta gólra, majd estében talált a hosszúba, kialakítva ezzel az 5-0-s végeredményt.

A forduló cseréje: Szánthó Regő (ZTE)

A 19 éves játékos csereként beállva klasszis gólt szerzett: kicselezte védőjét, majd 15 méterről kilőtte a bal sarkot.

A forduló edzője: Boér Gábor (ZTE)

Nehéz feladat előtt állt csapatával, hiszen a forduló előtt még veretlen és látványos támadójátékot bemutató MTK Budapest ellen lépett pályára a ZTE, de az NB I-ben újonc vezetőedző volt az, aki eddig a leginkább megtalálta az ellenszerét a fővárosiak domináns játékára. A mérkőzés végén az MTK trénere, Michael Boris is kiemelte, hogy a hazaiak sokszor csak hátrafelé tudtak játszani emiatt, így összejött a ZTE első győzelme.