NB I, 21. forduló

Tujvel (Honvéd) – Shestakov (Diósgyőr), Otigba (Ferencváros), Pillár (Mezőkövesd) – Zubkov (Ferencváros), Besirovic (Mezőkövesd), Nagy D. (Mezőkövesd), Kiss T. (Diósgyőr), Gyurcsó (Puskás Akadémia) – Radó (ZTE), Lanzafame (Honvéd)

Tomás Tujvel (Honvéd)

Kevés dolga akadt a Kaposvár ellen, de azt hiba nélkül oldotta meg. Főleg az utolsó percekben kellett nagyon koncentrálnia. Előbb egy veszélyesen kapu elé lőtt beadást ütött ki, majd a 94. percben kétszer is nagyot mentett.

Serhii Shestakov (Diósgyőr)

Ezúttal is rengeteget dolgozott, sokat futott, segítette a támadásokat. Lendületes játékának köszönhetően sokszor csak szabálytalanság árán tudták megállítani.

Otigba Kenneth (Ferencváros)

A védelem oszlopa volt, kiválóan használta ki testi erejét. Bátran ment előre, egy ízben támadókat meghazudtoló 50 méteres szólót mutatott be.

Pillár Róbert (Mezőkövesd)

Jól fogta össze a kövesdiek védelmét, de bátran ment előre, főleg a pontrúgásoknál. Az első félidőben ő fejelte csapata első gólját.

Oleksandr Zubkov (Ferencváros)

Nyolc találatával a Fradi leggólerősebb játékosa ebben a szezonban. Rendkívül fontos gólt szerzett, hiszen ezzel a győzelemmel a zöld-fehérek nagy lépést tettek a bajnoki cím felé.

Dino Besirovic (Mezőkövesd)

A bosnyák légiós ezúttal is bebizonyította, hogy remek rúgótechnikával rendelkezik, a pontrúgásai rendre veszélyesek voltak. A vezető gól előtt pontosan ívelt Pillár fejére egy szabadrúgást, majd pedig Zivzivadzét hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

Nagy Dániel (Mezőkövesd)

Remek passzokkal hozta játékba társait. A második kövesdi találatot megelőzően kiváló ütemben ugratta ki a gólpasszt jegyző Beserovicot. A harmadik mindent eldöntő találat előtt pedig a középpályás lövése perdült a kapufára, a visszapattanót pedig Silye egy méterről a kapuba passzolta.

Kiss Tamás (Diósgyőr)

A 19 éves játékos a Diósgyőr egyik legjobbja volt a Paks ellen. Rengeteget futott, jól használta ki gyorsaságát, előbb kihagyhatatlan helyzetbe hozta Ivanovskit, majd a hajrában Hasani góljánál ő adott középre.

Gyurcsó Ádám (Puskás Akadémia)

Végig nagyon aktív volt, csapata legjobbjának bizonyult a Kisvárda ellen. Az első félidőben volt egy remek szabadrúgása, ami a lécen csattant. A második játékrészben egy szép szóló után osztott ki gólpasszt Urblíknak.

Radó András (ZTE)

Az egerszegiek legjobbja volt az Újpest ellen. Előbb egy higgadt csel után gurított a hálóba, majd a második félidőben 16 méterről vette be Banai kapuját.

Davide Lanzafame (Honvéd)

Remekül kezdte a mérkőzést, a 6. percben két jó csel után 14 méterről kilőtte a bal sarkot. A folytatásban is aktívan futballozott, végül a korán szerzett gólja három pontot ért.

A forduló cseréje: Gosztonyi András (Kisvárda)

Kiváló cserének bizonyult. A 70. percben állt be, majd bő tíz perccel később 14 méterről lőtt a felcsúti kapuba.

A forduló edzője: Szergej Rebrov (Ferencváros)

A Fradi szinte végig uralta a „bajnoki döntőt”, játékban és fizikálisan is Fehérvár fölé nőttek. Ezzel a három ponttal a zöld-fehérek nagy lépést tettek az aranyérem felé.